Accepterer ikke præstationshæmmende medicin: Forbund anker Semenya-dom

Sydafrikas Atletikforbund (ASA) anker sportsdomstolen CAS' dom i sagen om Caster Semenyas testosteronniveau.

- Vi appellerer dommen så hurtigt som muligt, skriver det sydafrikanske atletikforbund. (Foto: KARIM JAAFAR © Scanpix)

Sydafrikas Atletikforbund (ASA) accepterer ikke den dom, som Den Internationale Sportsdomstol (CAS) kom frem til mod OL-vinderen Caster Semenya 1. maj.

ASA anker dommen til Den Schweiziske Forbundsdomstol, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Vi appellerer dommen så hurtigt som muligt, siger Vuyo Mhaga, der er talsmand for sportsministeriet i Sydafrika.

Ifølge dommen tillader CAS, at Det Internationale Atletikforbund (IAAF) har regler, der betyder, at kvindelige atleter med et højt niveau af mandlige kønshormoner medicinsk skal sænke deres testosteronniveau, hvis de vil konkurrere på eliteplan.

- Vi føler, at de videnskabelige oplysninger, der er blevet bragt frem, er blevet fuldstændig ignoreret, siger Vuyo Mhaga til AFP.

Caster Semenya er blevet uretfærdigt behandlet, mener det sydafrikanske atletikforbund. (Foto: Noushad Thekkayil © Scanpix)

Dommen til Semenya, der vandt OL-guld på 800 meter i 2012 og 2016, har skabt stor debat, og CAS mente da også selv i forbindelse med dommen, at reglerne fra IAAF er diskriminerende.

- CAS slår fast, at sådanne regler er diskriminerende, men alligevel skal sådanne regler være tilladt for at sikre fair konkurrence, lød det i afgørelsen fra CAS.

ASA er af den overbevisning, at en anden domstol vil komme frem til en anden beslutning.

Appellen, der bliver indgivet, vil blive baseret på klager over domme i lignende sager samt manglende klarhed over, hvordan beviserne blev behandlet, og hvordan afgørelsen skal implementeres.

- Det er ikke blevet forklaret, hvordan IAAF vil administrere reglerne, siger Vuyo Mhaga.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk