Afslappet Sara Slott nyder det gode, danske selskab

Hun stiller op ved Nordenkampen for at vinde, men indrømmer, at resultatet ikke er det vigtigste. Til gengæld nyder hun at være i godt selskab.

Sara Slott Petersen er bedst, når der er hække på løbebanen, men ved Nordenkampen tager hun 400 meter uden forhindringer. (Foto: Ian Walton © 2015 Getty Images)

Sara Slott er uden sammenligning den største profil på det kombinerede dansk-islandske landshold, der stiller til start ved den nordiske dyst Nordenkampen senere i dag.

Et atletikstævne, som du se direkte her på dr.dk fra klokken 13.50, og hvor du kan se Sara Slott folde sig ud på 400 meter, da der ikke løbes 400 meter hæk indendørs.

Hun står over for en svensker, der i 2012 blev europamester på 400 meter-distancen, og hun har derfor heller ikke skruet forventningerne til resultatet helt i vejret.

- Det bliver spændende, men får hun mig ned med nakken, så går det nok, for det er ikke min disciplin. Men jeg kommer til at kæmpe hårdt for det, og jeg tror da også, at det bliver mig der vinder.

Nyder det gode selskab

Sara Slotts år er i det hele taget indrettet efter at ramme topformen ved sommerens OL i Rio, og da de sportslige resultater ved Nordenkampen for hende derfor ikke har førsteprioritet, nyder hun et andet aspekt af at være med.

- Det er altid fedt at få lov til at stille op i landsholdsdragten. Jeg er vant til at rejse rundt alene, så det her med, at vi nu er en hel busfuld af sted, det er sindssygt fedt. Når jeg rejser rundt med Diamond League, så er jeg altid den eneste for Danmark, mens de fleste andre nationer har flere atleter afsted.

- Så bare det at have nogen at spise morgenmad med, eller bare nogen der hepper på en undervejs, det betyder mere, end man måske lige umiddelbart skulle tro, siger siger Sara Slott, der sidste år som den første dansker vandt et Diamond League-stævne og blev nummer fire ved VM.

Ved Nordenkamp konkurrerer Danmark/Island, Finland, Norge og Sverige i 13 forskellige discipliner der hver især giver point, og til sidst kåres en samlet vinder.

Du kan se, hvilke atleter, der er med på det danske hold, her.

Hele stævnet streames her på dr.dk/sporten fra klokken 13.50.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve