Anna Emilies mareridtsår sluttede i en kørestol i Dublin

Anna Emilie Møller har flere gang bevist sit store potentiale, men kæmper med en skadet fod.

Anna Emilie Møller måtte fragtes i en kørestol efter at have løbet EM i cross i Dublin (Foto: European Athletics via Getty Images). (Foto: Maja Hitij © 2021 Getty Images)
Anna Emilie Møller måtte fragtes i en kørestol efter at have løbet EM i cross i Dublin (Foto: European Athletics via Getty Images). (Foto: Maja Hitij © 2021 Getty Images)

Det er et barskt billede. Nærmest surrealistisk.

I baggrunden står den norske løber Karoline Grøvdal indhyllet i nationens flag og giver vinderinterview efter at have vundet EM i løbedisciplinen cross.

Forrest bliver danske Anna Emilie Møller fragtet i kørestol med lukkede øjne og en slukket krop.

- Jeg dejsede om ved målstregen og var halvt væk. Da jeg kom ind i 'medical tent' havde jeg svært ved at snakke. Jeg havde halvtlukkede øjne og var svimmel. Men fysiologisk fejlede jeg heldigvis ikke noget. Kroppen var bare tom.

Scenerne udspillede sig søndag i Dublin ved europamesteskabet i cross, hvor danskeren sluttede som nummer 37 ud af 75 startende. I sig selv måske ikke en katastrofe, men alligevel langt fra danskerens topniveau.

Hun er tidligere europamester for U23-løbere i disciplinen, og ved VM i 2019 blev hun den allerbedste europæer på en flot 15. plads.

- Jeg vidste godt, at jeg ikke ville være 100 procent i søndags. Men jeg havde glædet mig til endelig at konkurrere igen og måle mig mod de bedste.

- Men jeg har bare slet ikke den power, man skal have. Og jeg føler, at kroppen syrer til fra start. Alle kilometer var hårde, men den sidste kilometer var sindssygt lang, og der blev jeg også indhentet af mange.

  • Anna Emilie Møller lykkedes med at stille til start ved OL i Tokyo i sommers trods en skadesplaget optakt. (Foto: Andrew Boyers © Ritzau Scanpix)
  • Hun løb sig helt ud i sit indledende heat, men lykkedes ikke med at kvalificere sig til finalen. (Foto: Lucy Nicholson © Ritzau Scanpix)
1 / 2

Fordømte og forsømte år

Konkurrencen i Dublin blev en form for negativ kulminaton på et par år, som har været alt andet end opløftende for den talentfulde dansker.

"Pissefrustrerende" er ordet hun selv bruger om to år, hvor en række skader i foden har stjålet fokus og forhindret enhver form for kontinuitet.

- Det er mega hårdt mentalt. Det kræver så meget mere at holde motivationen.

- Jeg føler, at jeg har så meget mere i mig, og der er mange mål, jeg ikke har nået endnu.

Og det er egentlig ikke fordi, at Anna Emilie Møllers professionelle karriere ikke har budt på flotte resultater.

Hun er som 24-årig allerede dobbelt OL-deltager i forhindringsløb, og ved VM i 2019 blev hun nummer syv i samme disciplin.

Men både omverdenen og hende selv har set potentialet til endnu mere.

- I år har jeg følt det som sådan en lang række af bølger, hvor jeg aldrig nogensinde er kommet op til bølgens top. Hver gang jeg har nærmet mig, er jeg blevet sat tilbage igen.

Med udsigten til et nyt år fastholder Anna Emilie Møller dog troen på bedre tider. Og vinteren skal bruges til at stå skarpt og med en forhåbentlig friskere fod, når VM i atletik til sommer bliver afviklet i Oregon.

- Jeg ser frem til, at jeg forhåbentligt snart får lov til at opleve lidt medvind, siger Anna Emilie Møller.