Anna Holm Baumeister klarer OL-krav

Danmark får endnu en kvindelig maratonløber med til OL

Anna Holm Baumeister sikrede søndag Danmark endnu en plads til OL i maraton-distancen (Foto: David Leth Williams © Scanpix)

Den danske mester i halvmaraton beviste i dag i Frankfurt, at hun i den grad også kan løbe dobbelt så langt. Søndag overgik hun nemlig sig selv til Frankfurt Marathon og kom ind på en 13. plads i tiden 2:34,24.

Hun sikrede dermed Danmark endnu en plads til OL i Rio, da hun var klart hurtigere end det danske OL-krav, som er 2:35,15.

Med det flotte resultat skærer den 27-årige bornholmer knap fem minutter af sin hidtil bedste tid, som hun satte i Frankfurt for et år siden.

- Det kunne bare ikke have kørt bedre i dag. Jeg er overlykkelig og nærmest ”høj” af oplevelsen. De første 10 kilometer var jeg lidt usikker på, om jeg kunne holde tempoet, men jeg valgte bare at fortsætte med samme fart, og herefter kørte det bare. Min far stod ved 38 kilometer og sagde ”Den kører du hjem”, siger Anna Holm Baumeister i en pressemeddelelse.

Danmark har nu to kvindelige pladser til OL i maratondistancen. For to uger siden kvalificerede Jessica Draskau-Petersson, da hun i Chicago løb i tiden 2:30,7.

Facebook
Twitter