Atletik-chok: Powerpar trækker stikket

Tikæmperen Ashton Eaton dropper atletikken som bare 28-årig. Det samme gør hans jævnaldrende kone Brianne.

Verdensatletikken er blevet et stærkt par fattigere. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

En af atletikkens allerstørste stjerner, tikæmperen Ashton Eaton, stopper højst overraskende sin karriere i en alder af bare 28 år.

Det offentliggjorde han i dag på sin hjemmeside:

- Det er tid til at sige farvel til atletik. Der er ærligt talt ikke så meget tilbage for mig at gøre i sport, lyder det fra amerikaneren, der af de fleste betragtes som den mest komplette atlet, verden har set i mange år.

Og Ashton Eaton har da også været enerådende blandt jernmændene i tikamp de seneste fem sæsoner og har vundet alt, hvad der kan vindes. Han er dobbelt olympisk mester, dobbelt verdensmester og har verdensrekorden i mangekamp, både indendørs og udendørs.

Fruen siger også stop

Samtidig med Asthon Eatons farvel, siger også hans hustru, canadieren Brianne Theisen-Eaton, stop for sin atletikkarriere, ligeledes i en alder af 28.

Også hun har været en af verdens bedste mangekæmpere med medaljer ved de seneste fem store mesterskaber, senest ved OL i Rio, hvor hun vandt bronze.

- Da jeg krydsede målstregen i Rio var jeg mentalt udmattet. Jeg havde ikke lyst til at gennemføre en syvkamp igen, skriver Brianne Theisen-Eaton i sit farvel til atletik.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve