Boom! Musah sprængte Dynamit-Haris' danske rekord: Med blod på tanden jagter han nu en EM-finale

Lynhurtige Kojo Musah fortsætter med at imponere. Lørdag satte sprinteren ny dansk rekord på 60 meter-distancen.

Kojo Musah rejser om 14 dage til indendørs-EM med ambitionen om at løbe sig i finalen på 60 meter-distancen.

- I dag synes jeg ikke, at mit løb hang nær så godt sammen som i sidste weekend. Jeg ved, at der er mere at hente, siger Kojo Musah.

Den lader vi lige stå.

I sidste weekend tangerede han Kristoffer Haris', også kendt som Dynamit-Hari, danske rekord på 60 meter-distancen, og under lørdagens finale ved indendørs-DM barberede Musah yderligere af den tid. Én hundrededel, for at være helt præcis.

Dermed er Kojo Musah nu indehaver af den danske rekord. 6,61 sekunder, en fantomtid, stod på uret, da Aarhus-sprinteren tordnede alene over målstregen i dagens finale.

- Jeg kan se, at der går den rigtige vej lige nu, siger Musah til DR Sporten.

Det tør siges. Og om 14 dage rejser han til Polen, hvor kontinentets hurtigste venter på startstregen ved indendørs-EM i Torun.

- Det giver blod på tanden med en dansk rekord. At komme i en finale ville være stort, men det er noget, jeg kan. Hvis jeg rammer den, så kan jeg også løbe mig i EM-finalen. Og når man først står i en finale, så kan alt ske, siger Kojo Musah.

  • Kojo Musah vandt i sommer guld ved udendørs-DM på både 100- og 200-meteren. (Foto: Christian Jørn (Dansk Atletik) © Christian Jørn (Dansk Atletik))
  • Kojo Musah og hans træner Mikkel Larsen fejrer en af guldmedaljerne ved DM i sommer. (Foto: Christian Jørn (Dansk Atletik) © Christian Jørn (Dansk Atletik))
1 / 2

Kojo Musah har kastet sin kærlighed over en sport, hvor marginaler ikke bare er noget, man strør løst om sig som forklaringen på forskellen mellem succes og fiasko.

På 60, 100 og 200 meter er de vitterligt altafgørende. Få hundrededele kan være forskellen på medalje og sidsteplads.

- Det er kontant afregning, griner Kojo Musah.

Det var dog ikke nødvendigt at tælle de yderste decimaler på slutsedlen efter lørdagens finale, hvor afstanden fra Musah til klubkammeraten fra Aarhus 1900, Simon Hansen, var 20 hundrededele.

Dét endda på en distance, som faktisk ikke er Musahs favorit.

- Jeg er ikke så erfaren på 60 meter. Der passer jeg bedre på 100 meteren. Det så man også i dag, hvor det først var de sidste 20 meter, at jeg trak fra, siger Kojo Musah.

Han er det, man kalder en langsom starter.

De stærke tider gør imidlertid, at Musah allerede nu tripper lidt for at nå til sommerens udendørssæson, hvor særligt 100 meteren, kongedistancen, har fanget hans opmærksomhed. Kojo Musahs personlige rekord, 10,29 sekunder, er blot tre hundrede dele fra Kristoffer Haris danmarksrekord fra 2019.

- Det er helt klart min topfart, jeg vinder på, og hvis jeg ikke bliver skadet til sommer, ved jeg, at jeg løber dansk rekord på 100 meter. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om, siger Kojo Musah.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter