Bubes peptalk til sig selv: Jeg siger nogle grimme ting om konkurrenterne

Andreas Bube skal løbe finale på 800 meteren ved indendørs EM i atletik senere i dag.

800 meterløberen Andreas Bube gør en helt speciel ting, inden hvert løb han løber:

- Jeg sige nogle grimme ting om de andre løbere, og minder mig selv om, hvad det er, jeg skal. Hvilket er, at jeg skal lægge langsomt ud og slappe af, siger han til DR og tilføjer:

- Og jeg minder mig om de taktiske småting, jeg skal være opmærksom på undervejs. Ellers kan man godt glemme det i det kaos og den nervøsitet, der er. Så det er vigtigt at recitere for mig selv,hvad det er, jeg skal huske.

Bube kvalificerede sig til finalen ved EM i indendørs atletik i går efter et løb, hvor han kom bagfra på de sidste meter og overhalede konkurrenterne.

Semifinalen blev løbet i langsomt tempo, og det var til Bubes fordel.

- Her fik jeg lov at vise, hvad jeg kan. Det var en hurtig afslutning. Og når vi har det her udgangstempo, kan jeg sætte de fleste af dem til vægs, selvom jeg laver fejl undervejs. Så hvis vi gør det i finalen er det perfekt.

Går efter medalje

I finalen forventer Bube dog et helt andet forløb, fordi hollandske Thijmen Kupers må forventes at sætte et højt udgangstempo:

- Kupers plejer at sætte fart på i finalen, hvilket jeg lige skal have en snak med ham om og høre, om han ikke kan sløjfe den, siger Bube jokende.

Men det bliver nok et løb, som ikke bliver løbet til mine styrker. Men jeg går ud og løber efter en medalje, fordi nu er jeg jo i finalen.

Hele finaledagen fra EM sendes på DR3 fra kl. 14.45. Bubes finale løbes kl. 17.50 og kan altså følges i TV eller på dr.dk/sporten.