Daniel Wagner springer VM-sølv hjem med personlig rekord

Den danske para-atlet Daniel Wagner fik sølv i længdespring søndag, hvor de første danskere var i aktion ved VM.

Daniel Wagner satte personlig rekord ved VM i længdespring, men han blev overhalet af tyske Leon Schäfer. Han vandt VM-guldet med et hop på 6,90 meter.

Der var et stort pres på Daniel Wagners skuldre søndag, da han skulle forsvare guldet i længdespring ved VM i para-atletik i Dubai.

Det pres blev ikke mindre velvidende, at den tyske konkurrent Leon Schäfer tidligere på året satte suveræn verdensrekord på 6,99 meter i T63-klassen, som er for atleter med benamputationer over knæet.

Wagner formåede at sætte personlig rekord med et spring på 6,84 meter, men det var ikke nok til at slå den tyske duellant. 22-årige Schäfer levede nemlig op til favoritværdigheden med et guldspring på 6,90 meter.

VM-sølvet betyder, at Daniel Wagner kvalificerer sig direkte til disciplinen ved de Paralympiske Lege i Tokyo i 2020.

Desuden har den danske landstræner, Anders Dehlholm, en målsætning på to danske medaljer i de klassiske atletikdiscipliner ved VM, og dermed er det mål nu inden for rækkevidde.

Wagner står også på startlisten i 100-meter-konkurrencen på onsdag, som han vandt sølv i for to år siden.

Det er dog tvivlsomt, hvorvidt danskeren er i stand til at deltage i sprinterdisciplinen grundet en skade i akillessenen.

Daniel Wagner satte personlig rekord i længdespring, men han blev overhalet af tyske Leon Schäfer, der vandt VM-guld med hoppet på 6,90 meter. Til højre i billedet ses Atsushi Yamamoto, der kom på tredjepladsen. (Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Axel Kohring vi © imago images/Beautiful Sports)

Endnu en dansk billet til de Paralympiske Lege i hus

Wagner var dog ikke den eneste bemærkelsesværdige dansker i aktion.

Danske Kristel Walther præsterede tidligere på dagen en fjerdeplads i diskoskast – kun 12 centimeter fra en medaljeplacering.

Den 31-årige dansker, der er underbensamputeret og deltog i F64-klassen, gik dog ikke tomhændet fra konkurrencen. Med fjerdepladsen sikrede hun nemlig også en billet til de Paralympiske Lege i Tokyo i 2020.

Herunder kan du se Kristel Walthers kast på 33,41 meter, der sikrede hende en fjerdeplads.

Desuden var danske Kasper Filsø i aktion ved indledende heat på 100-meter-distancen i T47-klassen.

Danskeren, der tidligere på året satte ny dansk rekord for para-atleter, formåede med en tid på 11,63 sekunder ikke at avancere til tirsdagens semifinaler.

I morgen skal den danske løber Noa Bak-Pedersen i aktion som den eneste dansker. Her får han VM-debut, når han løber indledende heat i 100-meter i T37-klassen, som der senere på dagen er finale i.

VM i para-atletik varer til på fredag, og du kan se konkurrencerne direkte hver dag kl. 15 på DR3.

FacebookTwitter