Daniel Wagner sprinter sig til VM-guld på 100 meter

Ingen kunne matche danske Daniel Wagner, der fredag vandt VM-guld på 100 meter-distancen i tiden 12,32 sekunder.

Der var god grund til dansk jubel fredag aften i Dubai, da de danske para-atleter udnyttede sidste mulighed for at hente medaljer ved VM.

Daniel Wagner formåede nemlig at vinde VM-guld i 100 meter-finalen med en tid på 12,32 sekunder. Han var skarpt efterfulgt af tyske Leon Schäfer, der krydsede målstregen to hundreddele efter danskeren.

Konkurrencen foregik i T63-klassen, som er for atleter med benamputationer over knæet.

VM-guldet på 100 meter-distancen er danskerens første af slagsen.

Med præstationen medfølger en billet til sprinterdisciplinen ved de paralympiske lege i Tokyo i 2020. Dermed kan danskeren, der i år har døjet med en skade i akillessenen, rejse tilfreds hjem fra VM, efter han i søndags også fik en andenplads i længdespringskonkurrencen.

Desuden kan landstræneren, Anders Dehlholm, nu sætte flueben ud for den danske målsætning, der lød på to danske medaljer i de klassiske atletikdiscipliner ved VM.

Dansk bronze i racerunning

Wagner var dog ikke den eneste dansker, der stjal opmærksomhed på 100 meter-distancen. Også Andrea Overgaard sørgede for dansk metal, da hun vandt bronze i racerunning, der debuterer som disciplin ved VM.

Hun satte personlig bedste tid på de 100 meter med tiden 21,12 sekunder, der dog ikke var nok til at slå britiske Kayleigh Haggo, der tog guldet.

Her kan du se, hvordan det gik, da Andrea Overgaard tog bronze i racerunning. Danske Karla Risum blev nummer fire.

Også Lasse Kromann var i aktion i racerunning på 100 meter-distancen, hvor han ligeledes satte personlig bedste tid. Tiden på 19,98 sekunder rakte dog kun til en femteplads.

VM i para-atletik slutter i dag og kan ses frem til kl. 17 på DR3. Anders Lagergren er sidste dansker i aktion ved VM. Han løber 1500 meter-finale kl. 16.31.

FacebookTwitter