Danmarks hurtigste kvinde sprinter mod OL

Mathilde Kramer får mere og mere fart i benene og satser på at holde accelerationen frem mod OL i Tokyo.

Mathilde Kramer, Aabenraa IG 08.08.2015. Danske Mesterskaber i atletik på Ceres Park, Aarhus. (Foto: OLe Nielsen © Scanpix)

Tirsdagens Copenhagen Athletics Games på Østerbro Stadion i København blev en særdeles god oplevelse for den 24-årige sønderjyde Mathilde Kramer.

I kvindernes 100 meter havde hun så god fart i fødderne, at hun med tiden 11.59 sekunder satte den bedste danske tid på distancen i 30 år.

- Det er bare en vanvittig følelse. Svært at forestille sig, at jeg er nået hertil. Det er utroligt, at alle de mennesker, jeg har set op til i min karriere, dem er jeg begyndt at slå. Man skal lige have hjernen med. Det er svært at forstå, siger Mathilde Kramer, der i øjeblikket rykker sig helt vildt med sine tider.

Det samme gør den idrætsstuderendes målsætninger.

- Mine mål har ændret sig. Før var målet ’bare’ at kvalificere mig til EM, hvor kravet er 11.45. Nu er jeg jo egentlig allerede ret tæt på det, når jeg løb 11.59 tirsdag og der er mere at komme efter. Så målet er også den danske rekord, der er på 11.42. Og så er der jo OL i Tokyo om tre år, hvor kravet er 11.26. Så det er ikke helt urealistisk, hvis jeg bliver ved med at have den her fremgang, siger Mathilde Kramer, der stadig betragter sig selv som ret ny i atletik.

- Jeg skal fortsætte med det, jeg har gjort. Jeg er jo stadig forholdsvist ny, jeg har dyrket atletik i seks år, så min krop er først begyndt at vænne sig til træningen. Først nu kan jeg gennemføre mine træningspas ordentligt uden at skulle have for mange fridage. Så der skal bare bygges stille og roligt på, siger Mathilde Kramer.

DK-rekord skal slettes - hurtigst muligt!

Èn af Mathilde Kramers forcer i denne sæson har været, at hun er hurtigt ude af blokken, men i finalen ved Copenhagen Athletics Games var det lidt den omvendte verden for den unge løber.

- I finaleløbet tirsdag fik jeg en rigtig dårlig start, men sluttede så godt af, som jeg ellers har haft problemer med i den her sæson. Min start har ellers været rigtig god, så når de to ting bliver sat sammen, så skal det nok gå rigtigt stærkt, siger Mathilde Kramer, der meget gerne vil kunne kalde sig Danmarks hurtigste kvinde nogensinde.

Den titel tilhører Dorthe A. Wolfsberg (født Rasmussen), der i 1983 løb 100 meter på 11.42 sekunder.

At den rekord ikke er blevet slået, det kan simpelthen ikke passe, mener Mathilde Kramer, så det har hun tænkt sig at gøre noget ved.

- Den rekord blev sat 10 år før jeg blev født, så det kan jo ikke passe, at der ikke er nogen, der kan løbe hurtigere end det. Med alt det udstyr og viden vi har om træning, så skal den rekord bare slettes så hurtigt som muligt.

Facebook
Twitter