Danmarks største handicapidrætsnavn indstiller karrieren

Kuglestøderen Jackie Christiansen indstiller karrieren, der blandt andet har budt på tre paralympiske guldmedaljer.

Jackie Christiansen fejrer sin guldmedalje ved Paralympics i London. (Foto: © Lars Møller © © Lars Møller)

Dansk handicapidræt mister sit største navn. Kuglestøderen og diskoskasteren Jackie Christiansen meddeler nemlig, at han indstiller karrieren.

Årsagen til 38-årige Jackie Christiansens stop skyldes ikke alder eller skader, men en ændring i reglementet ved Paralympics.

- Min kuglestødskategori er blevet fjernet fra det paralympiske program og det har været hovedårsagen til mit karrierestop, lyder det fra den danske atlet.

Vil ikke kæmpe for ottendepladser

Ved Paralympics er der i de forskellige idrætsgrene flere kategorier, og Jackie Christiansens kategori i kuglestød - F42/44 - er ikke længere en del af det paralympiske program.

- Jeg kunne se på mine resultater i diskoskast, at jeg nok lige ville kunne kvalificere mig til de paralympiske i Rio de Janeiro i diskoskast, men jeg ville nok kun slutte omkring en ottendeplads. Og det er ikke helt tilfredsstillende.

- Det er rigtig hårdt arbejde at skulle konkurrere på topplan, og jeg har vundet det, som jeg skal vinde. Så jeg synes, at det var tid til at stoppe, fortsætter Jackie Christiansen.

Jackie Christiansen har udover de tre PL-guldmedaljer også vundet fire VM-guld- og tre EM-guldmedaljer.

- Jeg husker indmarchen ved mine første paralympiske lege i Sydney som noget helt specielt. Det var også med til at gøre, at jeg virkelig ville gøre det igen, slutter Jackie Christiansen.