Dansk hækkeløber misser EM-finale: 'Jeg blev skadet i opvarmningen'

Den danske hækkeløber Andreas Martinsen formåede ikke at løbe sig i EM-finalen på 60 meter hækkeløb.

Andreas Martinsen måtte sande, at semifinalen blev endestationen på hans EM-eventyr.

Den danske hækkeløber fik en langsom start og formåede aldrig at løbe sig op i sit semifinale-heat ved indendørs EM i Glasgow. Martinsen sluttede sidst i heatet i tiden 7,96 sekunder.

Dermed var danskeren langsommere end i gårsdagens indledende heat, hvor Martinsen tilbagelagde de 60 meter på 7,87 sekunder.

Tilbagegangen er der ifølge danskeren en god forklaring på:

- Jeg er træt af, at jeg får en mindre skade i opvarmningen i inderlåret i mit angrebsben, som sætter mig langt tilbage. Der er ikke noget, jeg laver derinde på banen, der afspejler, hvilken form jeg er i.

- Skaden kommer efter den første prøvestart i opvarmningen – det var ellers en perfekt start, men så kunne jeg mærke den i skridtene op til hækken. Vores behandler prøvede at gøre noget ved det, men det er svært med så kort tid til løbet, lyder det fra Andreas Martinsen.

Selvom en EM-semifinale isoleret set er et godt resultat, er det ikke en glad, dansk hækkeløber, som pakker tasken og rejser hjem:

- Jeg rejser hjem med en meget ambivalent følelse. Jeg er stolt over at komme i semifinalen og stolt over at være kommet i så god form, men jeg er samtidig træt af, at jeg ikke præsterer mere.

- Man kan altid sige, ’hvad nu hvis’, og det kommer jeg nok også til at sige herefter. For hvis jeg ikke havde haft nogen skade, og jeg kunne have set, hvor langt jeg kunne være nået, så rejser man hjem med nogle helt andre tanker. Nu er det bare en god gang frustration, siger Andreas Martinsen.

Dermed er 800 meter-løberen Andreas Bube sidste dansker tilbage ved indendørs EM. Han løber finale søndag aften.

Følg Andreas Bubes jagt på en EM-medalje fra kl. 18.55 på DR3 eller via DR TV.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk