Dansk hækkeløber skriver historie i Sverige

Den 22-årige hækkeløber Mette Graversgaard satte ved et stævne i Sverige ny danmarksrekord på 100 meter hæk.

Mette Graversgaard slog lørdag en 37 år gammel rekord. Foto: Ole Nielsen (Foto: OLe Nielsen © Scanpix)

37 år.

Så længe fik Dorthe Wolfsbergs danske rekord i 100 meter hæk lov til at stå i fred og ro. Men nu er rekorden blevet slået af den blot 22-årige Mette Graversgaard fra Aarhus.

Mette Graversgaard, der til daglig holder til i atletikklubben Aarhus 1900, løb ved det svenske grandprix-stævne i Sollentuna sig frem til en fjerdeplads i tiden 13,39 sekunder – hvilket altså er en forbedring af den gamle rekord med 0,06 sekunder.

- Det betyder rigtig meget, at jeg har slået rekorden. Jeg har jagtet den de seneste to år, så det var dejligt, at det endelig lykkedes, siger Mette Graversgaard.

Har klaret stort forventningspres

Mette Graversgaard har tidligere tangeret Wolfsbergs rekord, og derfor kommer det heller ikke bag på hendes træner, Mikkel Larsen, at hun nu kan kalde sig rekordindehaver.

- Efter tangeringen har der været et forventningspres, og det har virket lidt forstyrrende for Mette. Nu handler det ikke om andres rekorder længere, men kun om Mette – og der skulle gerne være endnu mere i hende, lyder det fra træner Mikkel Larsen.

Med rekorden i hus er næste mål for hækkeløberen at kvalificere sig til europamesterskabet, der afholdes i Berlin til august.

Det kræver dog, at Graversgaard forbedrer sin tid fra nuværende 13,39 sekunder til 13,15 sekunder. Et svært, men ikke umuligt scenarie.

- Det er da ikke urealistisk, men det er klart, at det er en del. Nu må vi se, ellers er det EM igen om to år, siger Mette Graversgaard.

    Facebook
    Twitter