Dansk para-løber smadrer 14 år gammel verdensrekord

Christoffer Vienberg, der er født spastisk lammet, slog verdensrekorden på 10.000 meteren med mere end fem minutter.

Christoffer Vienberg er nu både verdensrekordindehaver på 10.000 meteren og 5.000 meteren. (Privat foto)

Det er i sig selv imponerende at sætte en verdensrekord, men at gøre det med mere end fem minutter må siges at være en sand magtdemonstration.

Og det var lige præcis, hvad den 24-årige para-langdistanceløber Christoffer Vienberg leverede ved et atletikstævne i Aalborg i lørdags. Vienberg, der er født to måneder for tidligt og af den grund er spastisk lammet, tilbagelagde 10.000 meter på 32.49.50 minutter.

- Det betyder meget for mig, og jeg er oprigtigt stolt. De her resultater viser, hvor langt man kan komme med vilje og stædighed, siger 24-årige Christoffer Vienberg til parasport.dk.

14 år gammel rekord

Tiden var mere end fem minutter hurtigere end den nu forhenværende verdensrekord, som belgieren Benny Govaerts satte i 2005.

- Løbet gik over alt forventning. Jeg havde i samarbejde med min træner lagt en plan, som gik ud på, at jeg skulle løbe alle omgangene på 80 sekunder og få en sluttid omkring 33.20 min. Men da jeg havde totalt gode ben, og vejrforholdene var optimale, besluttede jeg mig for at sætte tempoet i vejret og gå efter at komme under 33 min.

På Christoffer Vienbergs vegne kan man begræde, at hverken 10.000 meteren eller 5.000 meteren, som han også er verdensrekordindehaver i, er på programmet ved de Paralympiske Lege i Tokyo næste år i klassen T-37, som han stiller op i.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter