Dansk triatlet henter EM-guld i Amsterdam

Kristian Høgenhaug vandt lørdag EM-guld i triatlon, mens Morten Brammer Olesen vandt bronze.

Kristian Høgenhaug efter sin sejr i Amsterdam.

Den danske triatlet Kristian Høgenhaug har god grund til at sove med armene over hovedet de næste par dage.

Lørdag eftermiddag blev danskerne nemlig kåret til europamester i langdistance-triatlon, da han i tiden 7:53:52 timer satte sine konkurrenter til vægs.

Tiden var Høgenhaugs bedste tid i karrieren, og samtidig den fjerdebedste danske tid nogensinde. Men selv om EM-guldet var en stor bedrift, så har Aarhus 1900-triatleten allerede øjnene rettet mod noget større.

- Det var mega fedt og en super god forberedelse til VM på Hawaii. Det var dejligt at kunne levere, selv om træningen har været en smule nedtrappet frem mod netop VM, siger Kristian Høgenhaug.

Klimakammer skal hjælpe mod top 15

Allerede nu er VM-forberedelserne dog godt i gang for Kristian Høgenhaug, der i juli bookede en plads til VM ved at vinde Ironman Hamburg.

Udover at Kristian Høgenhaug om knap ti dage rejser til Hawaii for at hjælpe kroppen med at omstille sig til klimaet, så har Aarhus Universitet indtil da hjulpet ved at stille et klimakammer til rådighed, hvor den danske europamester kan arbejde med at få kroppen klar til de barske forhold, som venter på Hawaii.

- Det er første gang, at jeg er med, så det handler også om at være realistisk. Alle står super skarpt, når det er VM, så jeg håber på at kunne slutte i top 15. Men der er 30 grader og en høj luftfugtighed at kæmpe med, så det skal jeg have forberedt mig godt på, siger Kristian Høgenhaug.

Ved EM i Amsterdam var Kristian Høgenhaug ikke den eneste dansker, som kom hjem med en medalje. Klubkammerat fra Aarhus 1900 Morten Brammer Olesen vandt bronze på samme distance.