Danske OL-sølvvindere fuldender European Games-hold

Sara Slott, Emma Aastrand Jørgensen og René Holten Poulsen skal repræsentere Danmark ved European Games.

Sara Slott Petersen stiller op for Danmark ved European Games. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

Der kommer et par ekstra, prominente navne på holdkortet, når Danmark om en måned stiller op til European Games i Minsk.

Hækkeløberen Sara Slott Petersen samt roerne Emma Aastrand Jørgensen og René Holten Poulsen er nemlig blevet udtaget til den danske trup, der i forvejen tæller navne som badmintonspilleren Viktor Axelsen, bueskyderen Maja Jager og bordtennisspilleren Jonathan Groth.

Dermed er det danske hold med 53 udøvere og seks reserver til European Games komplet, og det glæder European Games Chef de Mission, Jakob Ovesen.

  • Emma Aastrand Jørgensen glæder sig til at få større mesterskabserfaring. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)
  • René Holten Poulsen er også udtaget til den danske European Games-trup. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
1 / 2

- Jeg synes, at vi har samlet et stærkt dansk hold, hvor flere atleter kommer til at kæmpe med om guldmedaljerne. Desuden har vi en række atleter med store fremtidsperspektiver, som får værdifuld erfaring i at deltage i et så stort mesterskab som European Games, siger Jakob Ovesen i en pressemeddelelse.

Et vigtigt delmål

Ved OL i Rio vandt Emma Aastrand Jørgensen sølv i kajak på 500 meter-distancen.

For den 23-årige dansker bliver European Games et vigtigt fingerpeg i forhold til OL og VM.

- European Games er et vigtigt delmål for mig. Jeg har trænet godt i vinteren og foråret, og nu får jeg at se, hvordan jeg ligger i forhold til mine europæiske konkurrenter. Desuden er jeg fortsat ung, og har derfor brug for mesterskabserfaring, siger Emma Aastrand Jørgensen.

European Games afvikles fra den 21.-30. juni i Minsk. 50 nationer, herunder 4.000 atleter, deltager. Du kan følge konkurrencerne på DR.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk