Danske stafetkvinder slår 34 år gammel rekord

En af dansk atletiks ældste rekorder faldt torsdag aften ved Diamond League-stævnet i Lausanne.

Det danske stafet landshold ved et stævne i Sverige i år. Holdet håber på, at deltage i årets EM i Tyskland. FOTO: (DECA Text&Bild for Dansk Atletik Forbund.) (Foto: Thomas Windestam © DECA TEXT&BILD)

34 år og 331 dage stod den danske rekord for kvindernes 4*100 meter-stafet.

Men ved Diamond League stævnet i Lausanne torsdag faldt den danske rekord på 100 meter-stafet endelig.

Ida Kathrine Karstoft, Louise Østergård, Mathilde Uldall Kramer og Mette Graversgaard løb nemlig i tiden 44,95 sekunder, hvilket var nok til at skære 0,09 sekunder af den gamle rekord.

Og det var derfor nogle meget tilfredse atleter, der kunne se tilbage på et næsten perfekt løb.

- Vi misser faktisk et skifte en lille smule, så selvom vi slår dansk rekord, så kan vi se, at der stadig er plads til forbedring, forklarer Louise Østergaard fra sprintstafetholdet til DR Sporten efter løbet.

EM og OL i horisonten

Den nye rekord betyder samtidig, at det danske hold er nærmere en kvalifikation til EM i Berlin, der finder sted i starten af august 2018. Med torsdagen resultat ligger holdet nu på en 16. plads blandt de 16 kvalificerede stafethold.

De kan derfor stadig blive skubbet ud af det felt, der kommer med til EM.

Men den udsatte position giver stadig blod på tanden for holdet, der på sigt også håber på, at kvalificere sig til det næste OL i 2020.

- Der er jo to år til OL, så vi har hele to år til at forbedre os hver for sig og arbejde på vores egne evner. Så det ville da være dumt ikke at gå efter det, forklarer Mette Graversgaard.

FacebookTwitter