De danske sprintere viser god OL-form: 'Det er et rigtig godt tidspunkt, de vælger at sætte nye personlige rekorder'

Både Mathilde Kramer og Simon Hansen satte ny personlig rekord på 100 meter tirsdag aften.

Mathilde Kramer da hun krydsede målstregen ved World Relays og sikrede Danmark en OL-billet i 4x100 meter stafet. (Foto: KAZUHIRO NOGI © AFP or licensors)

Det går rigtig godt på den danske sprintscene for tiden. Det kan der ikke herske nogen tvivl om, efter både herre- og kvindeholdet på 4x100 meter stafet sikrede sig OL-billetter i begyndelsen af maj.

Og tirsdag aften understregede et par af de danske sprintere, at de altså ikke har glemt, hvordan man løber hurtigt.

Både Mathilde Kramer og Simon Hansen, der begge var med til at sikre OL-billetterne i 4x100 meter stafet, satte ny personlig rekord ved atletikstævnet Copenhagen Games.

I tiden 11,43 sekunder barberede hun fem hundrededele af et sekund af sin personlige rekord og understregede, at hun er i god form. Og det glæder elitechefen i Dansk Atletik, Bo Overgaard.

- Mathilde så meget, meget stærk ud, og jeg hørte også fra landstræner Mikkel Larsen, at Mathilde er superstærk. Det viste hun også både i indledende og i finalen, siger Bo Overgaard fra Østerbro Stadion, hvor Copenhagen Games foregår.

Det var ved World Relays, der blev afholdt i Polen i begyndelsen af maj, at de danske stafethold sikrede sig OL-kvalifikation. Og den bølge rider de videre på nu, vurderer Bo Overgaard.

- Hun bygger ovenpå den form, som der er trænet op til i forhold til World Relays, så når vi ser, at der er mange af sprinterne, der leverer personlige rekorder, så er det et udtryk for, at de er bare i god form, og de ved, hvad det handler om, siger han.

Simon Hansen (yderst til venstre) under European Games i 2019. (Foto: Lars Møller © ©Lars Moeller)

Også Simon Hansen slog en ordentlig flig af sin personlige rekord på 100 meteren. 16 hundrededele af et sekund blev skåret fra, og hans personlige rekord er nu 10,32 sekunder.

Ligesom Mathilde Kramer er det formen fra World Relays, som Simon Hansen har taget med sig videre, vurderer Bo Overgaard.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det, at Simon er en del af stafetsatsningen og kommer med til mesterskaberne, har gjort en kæmpe forskel for Simon. Han tror så meget på sig selv nu.

- Han har virkelig fået noget selvtillid og har noget at have det i. Det ser vi i aften, siger Bo Overgaard.

Med kun halvanden måned til OL er det heller ikke et helt dumt tidspunkt, de to sprintere hiver forbedringer af deres personlige rekorder op af hatten.

- Ingen tvivl om, at det er et rigtig godt tidspunkt, de vælger at sætte nye personlige rekorder, siger Bo Overgaard.

Det danske stafethold, der sikrede OL-kvalifikation. Fra venstre mod højre: Ida Karstoft, Mathilde Kramer, Astrid Glenner-Frandsen og Mette Graversgaard. (Foto: KAZUHIRO NOGI © AFP or licensors)

I februar erklærede sprintlandstræner Mikkel Larsen, at vi aldrig har været hurtigere i sprintdisciplinerne, efter Kojo Musah tangerede den danske rekord på 60 meter. Og det er frugten, påpeger Bo Overgaard, af en længere satsning fra Dansk Atletik, der nu bliver høstet.

For tre år siden søsatte forbundet en satsning på 4x100 meter stafet med det ultimative mål om OL-kvalifikation, og det er altså nu lykkedes på både herre- og kvindesiden.

- Den her stafetsatsning er modellen for vores fremadrettede elitearbejde.

- Vi kan jo se, at det at satse på stafet, har altså ikke gjort vores sprintere langsommere, siger Bo Overgaard.

Men forløsningen ved at OL-kvalifikationen blev opnået har også frigjort sprinterne.

- Det betyder også, at de kan fokusere enormt meget på deres individuelle målsætninger, og det giver en ro. De bygger bare ovenpå den form, som de har opbygget til World Relays. Så ja, jeg tror på, at det betyder noget, at de har leveret varen i forhold til OL-kvalifikationen. De ved, de skal afsted, så nu handler det om at bygge på i forhold til deres individuelle målsætninger, siger Bo Overgaard.

Der er ikke sat navne på, hvem der skal repræsentere Danmark i 4x100 meter stafet endnu. Der bliver udtaget fem kvinder og fem mænd.