Det danske hold til indendørs EM i atletik drømmer om finaler

Danmark sender seks atletikudøvere – tre sprintere, to mellemdistanceløbere og en hækkeløber - til indendørs EM i Glasgow.

EM i indendørs atletik afholdes fra fredag til søndag i Glasgow. Danmark har seks udøvere til start, som alle minimum drømmer om at komme i semifinalen.

Herunder kan du læse om de danske deltageres mål, drømme, idoler og meget mere.

Mit mål er at smadre så mange af mine konkurrenter og nå så langt som muligt. Jeg har dog kæmpet noget med min start, hvor jeg ikke har været god nok til at komme ud af blokken. Men hvis jeg rammer den rigtigt i Glasgow, er mine bedste tider gode nok til at nå finalen.

Jeg har en drøm om at kunne leve af min sport. Lige nu arbejder jeg i Nordea ved siden af atletikken, men hvis jeg kan begynde at kvalificere mig kontinuerligt til EM, VM og måske OL, så er der måske en chance for, at jeg kan satse udelukkende på hækkeløb.

Mentalt er jeg meget stærk. Selv om jeg er løbet ind i alvorlige skader flere gange i min karriere, er jeg altid kommet godt tilbage.

Rent løbeteknisk arbejder jeg hele tiden med min start, hvor jeg har en tendens til at rejse min krop op lidt for hurtigt inden første hæk.

Jeg er ret inspireret af amerikaneren David Oliver, der har en usædvanlig fysik. Han var tidligere amerikansk fodboldspiller, og han er kæmpestor. Han var fantastisk til at komme ud af startblokken, og han havde en høj topfart.

Målet er at gå i finalen. Der er ikke så meget dér. Det er det sjove ved mesterskaberne, nemlig at man kan løbe flere gange, hvis man er god nok. Jeg skal selvfølgelig have heldet med mig og være dygtig, men jeg vil vurdere, at mine chancer er fifty-fifty for at komme i finalen.

Jeg vil gerne være skadesfri i en længere periode. Jeg havde længe en skade i min læg, så jeg har kun trænet i syv måneder her op til EM, så der er masser af ting, jeg kan lægge på endnu.

Jeg er rigtig god til mesterskaber, fordi jeg er taktisk klog og har en god afslutning. Jeg kan omvendt have det svært, hvis løbet er virkelig hurtigt.

Jeg har altid kigget på Wilson Kipketer, som simpelthen bare var så elegant. Kenenisa Bekele er en anden, jeg også ser op til. Han løber, ligesom Kipketer, virkelig æstetisk flot.

Inden sæsonen gik i gang, var mit mål at komme til EM, og nu er jeg så med, men så handler det om at gøre det så godt som muligt. Realistisk set kan jeg nok godt komme i en EM-semifinale.

Jeg er bare to tiendedele fra at slå den danske rekord på 100 meter udendørs, så jeg går efter at slå den rekord inden længe. På længere sigt drømmer jeg om at leve af atletik.

Jeg har en virkelig god og høj top fart. Til gengæld er min start så ikke den bedste. Jeg træner hele tiden på at forbedre starten, men det betyder også, at jeg er bedre på 100 meter udendørs end 60 meter indendørs.

Jamiacanske Asafa Powell er et af mine forbilleder. Han har løbet under 10 sekunder på 100 meteren næsten 100 gange, og den stabilitet er bare virkelig imponerende.

Forhåbentlig kan jeg igen nå i en finale. Det vil være min femte EM-finale i karrieren, så det vil være super fedt. Men jeg tør slet ikke spå om, hvorvidt jeg så kan vinde en finale, hvis jeg ender dér. Men min form er i hvert fald dér, hvor den skal være.

Det altoverskyggende mål er Tokyo i 2020. Jeg har været i en OL-semifinale, så nu er min drøm, at jeg tager skridtet videre og kommer i en finale.

Jeg har en rigtig god topfart. Så jeg kan bedst lide, når løbene er lidt langsomme og taktiske, hvor jeg så kan fyre min gode afslutning af. Og til mesterskaber bliver løbene tit lidt taktiske, så de passer typisk ret godt til mig. Omvendt har jeg det svært i hurtige løb. Hvis tempoet er højt fra start til slut, så kan jeg godt brænde fingrene.

Wilson Kipketers løb med en helt vild elegance og lethed, der ikke er blevet overgået siden, så han er naturligvis mit forbillede.

Min målsætning er at løbe en ny personlig rekord, og så vil jeg også gerne i semifinalen.

Til sommer håber jeg at slå den danske rekord på 100 meter. Og det helt store mål er så at kvalificere mig til EM i 2020, og så er der selvfølgelig drømmemålet om Tokyo i 2020 – men der skal jo virkelig løbes hurtigt.

Jeg er mentalt stærk. Jeg tror meget på mig selv, når jeg står klar ved startklodserne. Og så er jeg også god på de sidste 40 meter. Til gengæld kan jeg stadig forbedre min start.

Mine forbilleder er gode gamle Dafne Schippers fra Holland og så tyske Gina Lückenkemper. De er begge to høje som mig, og især tyskernes teknik er noget, som vi lægger os meget op af i den måde, vi træner på, så Lückenkemper kigger jeg meget på.

Mit mål er at komme i EM-semifinalen, det er min helt store ambition. Og hvis jeg kan nå under 6,70 sekunder, vil det også være rigtig fedt.

På længere sigt drømmer jeg om at komme til de store udendørs mesterskaber som EM, VM og OL, med OL som det helt store mål.

Min styrke er, at jeg er virkelig god til at præstere, når der er pres på. Omvendt så kan jeg nogle gange have den svaghed, at jeg tager ting for givet.

Jeg så rigtig meget op til Justin Gatlin, da jeg begyndte at dyrke atletik.

Du kan se med fra indendørs EM i atletik fra fredag til søndag på DR3. Første sending begynder fredag kl. 10.55.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter