DM-guld i maratondebut: Nu vil dansk løber til OL

Søndag kunne 26-årige Thijs Nijhuis ikke bare sætte flueben ved sit første officielle maratonløb – han kunne også stille sig øverst på podiet, og tage imod DM-guldet.

Thijs Nijhuis løber i mål ved DM i maraton.

Normalt løber Thijs Nijhuis medaljer hjem på distancer som 1500 meter og 5000 meter. Men i weekenden kunne den unge løbekomet efter 2 timer 19 minutter og 42 sekunder som den første løbe ind over målstregen og kalde sig dansk mester på maratondistancen.

-Det var første gang, at jeg løb et maraton. Heldigvis fik jeg en god start, og efter 21 kilometer havde jeg faktisk hentet alle kenyanerne, så de sidste 21 km kunne jeg løbe selv. Da jeg så løb ind til målområdet på stadion fuldstændig smadret efter 42 km, var jeg bare super lykkelig over, at jeg havde vundet den her DM-titel, siger Thijs Nijhuis

Den hollandsk – danske løber har for blot to uger siden løbet en guldmedalje hjem på halvmaratondistancen, men i samråd med træneren blev Thijs Nijhuis enig med sin træner om, at det var tid til at træde ud af comfortzonen.

-Min træner og jeg har snakket sammen et stykke tid, og vi blev enige om, at vi skulle prøve at tænke ud af boksen. Derfor blev vi enige i, at jeg skulle prøve kræfter med en maraton-distance, for at se om jeg har nogle styrker der, som jeg kan arbejde videre med.

Det var et klogt valg. Med hele 5 minutter ned til løbets sølvvinder Jesper Faurschou, tog han overlegent guldet. En oplevelse som danmarksmesteren længe vil huske.

-Det var en vild fornemmelse at være så gennemsmadret og gennemsyret i kroppen, men samtidig væltede euforien ind over mig, fordi jeg rent faktisk lykkedes med det. Det var en absurd blanding af smerte og glæde, som gav sig til kende ved tårer. En kæmpe følelsesmæssig rutsjebanetur.

Den nyvundne titel har givet ham blod på tanden, og med et tydeligt anlæg til at kunne blive en god maratonløber, er drømmen større end bare et Danmarksmesterskab.

-Ambitionen er selvfølgelig at løbe noget hurtigere i fremtiden. Og så er det jo uden tvivl at tage billet til OL 2020. Men jeg må også erkende, at jeg nok er bedre stillet europæisk, end jeg er internationalt, fordi der er så mange dygtige kenyanere med. Men på den lange maratondistance kan alt ske. Det internationale krav til OL i Rio i 2016 for deltagelse ved maraton var 2 timer og 19 minutter, og det Aarhusianske løbetalent tog DM-medaljen i søndags i tiden 2 timer og 20 minutter, altså under et minut under kravet til OL.

Det andet danske stortalent, Abdi Ulad, deltog ikke ved DM i weekenden, da han er ude med skade efter EM.

FacebookTwitter