Efter fjerde VM-guld i træk: Nu begynder rejsen mod OL for Maja Alm

Maja Alm dropper ikke orienteringsløb helt, men fokus kommer nu til at være på at kvalificere sig til OL i 2020 som langdistanceløber.

Med VM overstået gælder det nu OL-drømmen for Maja Alm. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Henning Bagger)

Der er ingen metaltræthed at spore hos Maja Alm.

Men for orienteringsløberen, der netop er hjemvendt fra VM med tre medaljer, er der alligevel noget andet end sporten, hvor hun de seneste fire år er blevet verdensmester på sprintdistancen, som trækker.

Den 30-årige orienteringsløber vil fra nu af nemlig fokusere på drømmen om at kvalificere sig til OL i Tokyo. Dermed siger hun et lille på gensyn til sporten, hvor hun altid løber med om medaljerne.

- Min karriere står og falder ikke med, hvor mange medaljer, jeg vinder. Det er ikke det, der motiverer en sportsmand.

- Jeg er ikke træt af orienteringsløb. Det er en stor udfordring at vinde medaljer og stille op med et kæmpe pres, men tror jeg kan blive en endnu bedre udgave af mig selv ved at have den her drøm, siger Maja Alm.

At der ikke kommer mere metal til Maja Alm i orienteringsløb i fremtiden er dog ikke udelukket. En lidt speciel begivenhed venter nemlig om to år - lige inden OL i Tokyo.

- Jeg håber ikke, at det her var mine sidste medaljer i orienteringsløb. Der er VM på hjemmebane i 2020, som jeg håber på at kunne stille op til inden OL. Men jeg kommer nok ikke til at stille op til VM i Norge næste år, siger Maja Alm.

Går ikke efter det letteste

I stedet for at skulle navigere blandt skove og stier, skal Maja Alm i stedet begynde at forholde sig til virkeligheden på løbebanen, hvor det går rundt og rundt.

Disciplinen for OL-drømmen er endnu ikke helt på plads, men det er umiddelbart 3000 meter og 5000 meter, der tiltaler Alm. Og forhindringsløb kan også komme på tale.

Én ting er dog sikkert. Det bliver ikke højden på gærdet, som kommer til at være udslagsgivende for beslutningen om valg af disciplin.

- Jeg kommer ikke til at gå efter det, der er ’lettest’, for at få en OL-billet. Jeg vil gerne kæmpe for det, og hvis jeg ikke når det, så er jeg også stor nok til at sige fair nok.

- Det vigtigste for mig er, at jeg kan løbe en tid, som jeg er stolt af. Jeg har altid haft en drøm om at komme med til OL, samt en drøm om at finde ud af min fysiske kapacitet i rent løb, hvor det ikke også handler om evnen til at læse et kort, lyder det fra den 30-årige verdensmester.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk