Elitechef før atletik-EM: ’Målet er en medalje og tre finaler’

Danmark skal hente sølvtøj og finaleplaceringer ved det forestående EM i atletik, lyder det fra elitechef i Dansk Atletik Forbund Bo Overgaard.

Bo Overgaard tror på, at de danske atleter kan leve op til målsætningen ved EM.

Mandag går det løs ved EM i atletik i Berlin, og for de 11 danske deltagere er målet klart: En medaljeplacering og to yderligere finaleplaceringer – også selvom den forsvarende mester Sara Slott Petersen har kæmpet med skader i optakten.

Det fortæller en forventningsfuld elitechef ved Dansk Atletik Forbund, Bo Overgaard.

- Jeg er ret fortrøstningsfuld. Det er klart, at vores medaljemålsætning er meget hægtet op på Sara Slott Pedersen, at hun har niveau. Hun har heldigvis meldt sig klar til EM, men hun døjer med en lægskade. Vi håber, at det går hende vel. Når Sara har meldt sig klar, så er det fordi, hun vil i finalen.

Selvom den rutinerede hækkeløber stadig ligner det bedste bud på en dansk topplacering, hvis hun er klar, udpeger Bo Overgaard et par andre navn, som de danske atletikfans skal holde øje med.

- Ole Hesselbjerg (3000 meter forhindring, red.) er en dygtig mesterskabsløber, og det forlyder, at han har haft en rigtig god forberedelse. Så jeg sætter min lid til, at Ole leverer varen.

- Anna-Emilie Møller (3000 meter forhindring, red.) er et andet bud. Hun var jo med ved OL i 2016. Hun har været lidt plaget af skader sidste år, men har gjort det rigtig godt i sine forberedelser i år. Hende har jeg stor tiltro til.

- Man skal heller ikke glemme, at vi har en ung og dygtig højdespringer i Jonas Kløjgård, som ganske vist er debutant til et seniormesterskab. Ham har jeg også store forhåbninger til. Og så har vi en erfaren rotte med i Andreas Bube (800 meter, red.). Han konkurrerer i en benhård disciplin, men Andreas har erfaringen, han har gjort det før, og han kan gøre det igen.

Ifølge elitechefen har det været Sara Slott Petersens egen beslutning at melde sig klar til EM, og selvom hendes deltagelse vækker begejstring hos Bo Overgaard, kan endnu større mål spejdes i horisonten.

- Det er vigtigt at få Sara med, og det er vigtigt at stille med et stærkt hold. Når det så er sagt, skal man også hele tiden have det lange lys tændt. Sara er vores store navn i dansk atletik, og der er der også et perspektiv i forhold til OL i 2020. Selvfølgelig er det vigtigt, at hun er med ved EM, men det er faktisk endnu vigtigere, at vi har et godt setup til OL i 2020.

EM i atletik kan følges på DR’s kanaler. Sendingen starter mandag kl. 16 på DR3. Klik her for at se den samlede sendeplan.

Det danske program

Dag 1 / tirsdag 7. aug. 11.40 Ole Hesselbjerg – 3000 meter forhindring indl. Dag 2 / onsdag 8. aug. 19.05 Sara Slott Petersen 400 meter hæk semifinale* Dag 3 / torsdag 9. aug. 11.30 Andreas Bube – 800 meter indl. 19.30 Jonas Kløjgård – højdespring kval. evt. 21.20 3000 meter forhindring finale (Hesselbjerg) Dag 4 / fredag 10. aug. 12.25 Anna Emilie Møller – 3000 meter forhindring indl. evt. 19.32 800 meter semifinale (Bube) evt. 20.50 400 meter hæk finale (Slott Petersen) Dag 5 / lørdag 11. aug. evt. 20.00 Højdespring finale (Kløjgård) evt. 20.30 800 meter finale (Bube) Dag 6 / søndag 12. aug. 10.00 Abdi Hakin Ulad – maraton 19.20 4x100 meter K indl. evt. 20.55 3000 meter forhindring finale (A. Møller)

Kilde: Dansk Atletik Forbund

Facebook
Twitter