Elitechef: Jackie Christiansen er et ikon

Michael Møllgaard Nielsen fra Dansk Handicap Idræts-Forbund kalder den netop pensionerede kuglestøder for en verdensklasse-atlet.

Jackie Christiansen er et dansk handicapidræts største navne. (Foto: © Lars Møller © © Lars Møller)

Den benamputerede kuglestøder Jackie Christiansen meldte onsdag ud, at han indstiller karrieren.

Elitechefen for Dansk Handicap Idræts-Forbund, Michael Møllgaard Nielsen, kalder Christiansens stop for et stort tab for forbundet.

- Han er en verdensklasse-atlet. For mange mennesker er han et ikon. Han er et billede på handicapidrætten i Danmark og danske medaljer ved de paralympiske lege. Han lægger sig i en flot linje efter kørestolsracerne Connie Hansen og Ingrid Lauridsen i 1980’erne og 1990’erne.

- Jackie Christiansen er billedet på handicapidrætten i det nye årtusinde. Han hører til blandt de absolut ypperste. Han har vundet paralympiske guldmedaljer, verdensmesterskaber og europamesterskaber, og han er ubesejret i kuglestød igennem 15 år.

Regelændring bag stop

En regelændring inden Paralympics i Rio de Janeiro til sommer har gjort, at Jackie Christiansens klasse ikke længere er at finde på programmet.

- Det er rigtig ærgerligt, at Jackie stopper fordi hans klasse i kuglestød ikke er på det paralympiske program i Rio til sommer. Vi ville gerne have haft Jackie med til de paralympiske lege i Rio, da han har noget stjernestøv over sig og han er med til at skabe noget ro omkring mange af de unge atleter.

- Vi anerkender og respekterer Jackies beslutning, som er blevet modnet henover efteråret. Vi håber i dansk handicapidrætsforbund kan etablere et samarbejde med Jackie og det ved jeg, at han også selv er interesseret i, slutter Michael Møllgaard Christiansen.

FacebookTwitter