EM-aktuelle Anna Emilie Møller dyster med mændene: ’Det gør det lettere at præstere’

Anna Emilie Møller har fået en optimal optakt til EM i Berlin, efter hun fredag slog sin egen rekord på 1500 meter.

Anna Emilie Møller i aktion ved Copenhagen Athletics Games tidligere på året. (Foto: Jens Dresling)

European Championships i Glasgow og Berlin er i fuld gang, og der er allerede røget metal i det danske medaljeskab. Fredag er det forhindringsløberen Anna Emilie Møllers tur til at konkurrere, og det 21-årige stortalent har taget lidt alternative metoder i brug i sin optakt til EM.

OL-løberen kan nemlig ikke finde konkurrence blandt de danske kvinder, så for at presse sig selv nok træner hun med mændene. Og det er effektivt, fortæller hun.

- Hvis jeg løber forrest, så synes jeg slet ikke, at jeg formår at presse mig selv. Når jeg løber med mændene ved jeg, at der er en, der holder mit tempo, og det, synes jeg, er rart, siger hun.

For en uge siden løb Anna Emilie Møller det danske baneløb TRACKS, hvor hun helt ekstraordinært havde fået lov til at løbe side om side med mændene.

Den 21-årige løber tilbagelagde de 1500 meter i tiden 4 minutter og 11,08 sekunder, og hun slog dermed sin egen personlige rekord, og det var mere, end hun havde turde håbe på.

Rekorden er dog ikke officiel, netop fordi den er løbet i et såkaldt mixed heat, hvor mænd og kvinder løber sammen. Men det gør ikke noget, fortæller Anna Emilie Møller.

- Det er godt at få den her test, lige inden jeg skal afsted til EM, og det føles bare fedt at vide, at jeg er tilbage i topform efter en periode, hvor jeg har kæmpet med at komme af med nogle ting, der har generet mig længe.

- Jeg føler at jeg er på rette vej, siger hun.

Tilbage i topform efter lang vinterpause

Det 21-årige supertalent er tilbage efter en længere pause, hvor hun har fokuseret på sin træning frem for konkurrencer.

Løbehåbet har døjet med en skade i baglåret og ballen, som har betydet, at hun ikke har kunnet løbetræne lige så meget, som hun gerne ville.

Hun har derfor forsøgt sig med alternativ og mere skånsom træning i form af cross-training i fitnesscentret, ture på spinningcyklen og aqua-jog, der er en slags intervalløb i vand.

I maj begyndte hun så småt at konkurrere igen, men for at sikre sig et optimalt EM, har den 21-årige løber valgt at stille op i færre stævner og i stedet fokusere fuldt ud på en enkelt konkurrence fremfor flere, som hun har gjort tidligere år.

- De andre år har jeg jo også haft hovedfokus på et enkelt stævne, men så har det altid været sådan, at der kom et lige efter, som også betød noget. Det er fedt at prøve kun at have fokus på én ting, hvor jeg bare skal lave én formtop, siger hun.

Den nye træningsform har tilsyneladende båret frugt, og med sin nye personlige rekord i bagagen føler Anna Emilie Møller sig godt rustet til det forestående EM.

- Jeg har haft en opbyggende periode, hvor jeg har trænet godt igennem og bygget op, og det har været rart at kunne fokusere på træning, så jeg er klar til at præstere til EM, siger hun.

Skal snart træne med piger igen

Anna Emilie Møller har kun løbet i tre år, men hendes sportskarriere tæller allerede flere medaljer og rekorder. Ved OL i 2016 blev den dengang 19-årige Anna Emilie Møller den yngste deltager, Danmark nogensinde har sendt afsted.

Ved siden af sin løbekarriere har supertalentet taget en STX på Falkonergårdens Gymnasium Team Danmark-linje, hvorfra hun i sommer blev student.

Nu venter nye eventyr for den 21-årige løber, der drømmer om at blive læge.

Men før hun begynder på medicinstudierne, tager hun lige et forberedende år på universitet i London.

Hun har dog ingen planer om at lægge løbet på hylden, tværtimod. I England er niveauet i løberens favoritdisciplin nemlig højere end hjemme i Danmark, og hun kan derfor sagtens finde træningsmakkere af både samme køn og i samme alder som hende selv.

Den tanke skal det unge løbetalent lige forene sig med.

- Jeg har tænkt en del over, hvordan det vil være at træne sammen med piger igen, og det der med at man skal acceptere, at der er nogle piger i træningsgruppen, der er lige så gode som en selv, det skal jeg lige vænne mig til.

Hun ser dog frem til igen at træne med piger, og har ingen planer om at sænke sit ambitionsniveau, bare fordi hun ikke længere løber om kap med mændene.

- Jeg er sikker på, at det bliver motiverende for mig, at der både er nogle, der er jævnaldrende og af samme køn, siger Anna Emilie Møller.

Anna Emilie Møller skal løbe sit indledende heat i 3000 meter forhindringsløb fredag kl. 12.25.

Du kan følge dagens konkurrencer ved EM i atletik i Berlin på DR.dk og DR3 fra 9.55.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk