En af Danmarks hurtigste kvinder brugte 10.000 kroner på hjemmetræning og løb hurtigste tid i tre år

Mathilde U. Kramer løb 100 meter på 11 sekunder og 61 hundrededele torsdag.

Mathilde U. Kramer ses her i VM-finalen i 4x100 meter stafet sidste år. (Foto: Pawel Kopczynski © Scanpix)

Umiddelbart rimer hjemmetræning og en ufrivillig tid væk fra træningsbanen ikke på et topresultat.

Men ikke desto mindre kunne den danske sprintstjerne Mathilde U. Kramer konstatere, at hun havde løbet den hurtigste tid i tre år, da hun for første gang løb til en konkurrence efter coronapausen.

11 sekunder og 61 hundrededele stod der på uret, da hun fløj over målstregen på Frederiksberg torsdag. Det er kun to hundrededele fra hendes egen personlige rekord, der er tre år gammel. Samtidig er det årets hurtigste tid på distancen i Danmark.

Tiden havde også været nok til at sende hende i

EM
-semifinalen ved de seneste europamesterskaber.

Selv har hun svært ved at pege på, hvad der præcis har stået i den coronaformel, som hun har benyttet. Men en del af forklaringen kan være, at hun har købt styrketræningsudstyr for 10.000 kroner, som hun har kunnet bruge hjemme i baggården, forklarer hun.

- Det har også været en

afgørende
faktor, at jeg har haft tid. Jeg har kunnet
justere
min træning, når kroppen og teknikken har været klar til det – normalt plejer jeg at have et mål til en specifik dato. Der har været total god tid at få alle detaljer med, og det betyder også, at jeg ikke bøvler med skader, mens der også har været tid til at hvile og arbejde med det mentale. Derfor er jeg på et stadie, hvor jeg føler mig ovenpå.

Personlig rekord skal slettes

Med massevis af overskud efter

utallige
træningsture i Grøndalsparken og Kirkemosen omkring Brønshøj er det blevet tid til at snøre de hurtige pigsko, selvom både
EM
og
OL
ikke bliver til noget i år.

De to

mesterskaber
var de store mål for Mathilde U. Kramer i år, men hun er meget opsat på, at de seneste tre års træning ikke skal være forgæves.

Derfor har hun i stedet sat et nyt mål for den kommende tid.

- Jeg skal helt sikkert have slettet min personlige rekord nu. Min hurtige tid i weekenden tegner virkelig godt, og nu vil jeg bruge det til at nå mit personlige mål, siger hun og fortsætter:

- Jeg forsøger at holde fokus på noget andet end de ting, jeg har mistet i år. I stedet holder jeg øjnene på de ting, jeg fortsat kan udrette i sæsonen.

Mathilde U. Kramer er også en del af det succesfulde, danske stafethold, der nåede helt frem til VM-finalen i Japan sidste år.

Facebook
Twitter