Europa tager solid føring i atletikkamp mod USA

Det europæiske hold er sikkert i front efter førstedagen af atletikkampen mellem USA og Europa.

Josh Thompson (USA) vinder overraskende mændenes 1500-meterløb over britiske Jake Wightman (th). (Foto: Tatyana Zenkovich © Scanpix)

Vi er nået halvvejs i atletikkampen mellem Europa og USA på det nationale olympiske stadion i Minsk, Dinamo.

Selvsamme stadion var i 1973 vært for en lignende begivenhed mellem Sovjetunionen og USA, hvor den samlede sejr gik til værterne.

I aften gik første sæt også til værterne fra Europa, der i de fleste discipliner så stærkere ud end sine amerikanske modstandere. Det var især de tekniske discipliner, der gjorde en forskel på stillingen. I løbedisciplinerne var fordelingen af point mere lige.

Det viser sig også på måltavlen, hvor Europa har bragt sig i front med 331 point mod USA’s 304 point.

USA overrasker i mændenes 1500-meterløb og kvindernes diskoskast

Den europæiske pointhøst blev dog udfordret af flere amerikanske overraskelser.

I mændenes 1500-meterløb blev USA den helt store vinder, hvor de fik tilkæmpet sig en første- og tredjeplads efter en intens afslutning.

Det så længe ud til at blive en sejr til britiske Jake Wightman, men på de sidste meter var marginalerne alligevel med amerikanske Josh Thompson, der endte med at vinde med to hundrededele. Wightman måtte se sig slået på målstregen i tiden 3:38.88 minutter.

Ben Blankenship kunne løbe sig på tredjepladsen i tiden 3:38.90.

Du kan se afslutningen på mændenes 1500-meterløb og Laulauga Tausaga-Collins diskoskast her.

I kvindernes diskoskast gik sejren til den dobbelte OL-guldvinder og verdensmester Sandra Perkovic, der sikrede det europæiske hold ni point med et kast på 67.65 meter.

Den store overraskelse skulle findes på andenpladsen, hvor den 21-årige Laulauga Tausaga-Collins kastede 63.71 meter og dermed satte ny ledende verdensrekord i år for atleter under 23 år.

Ikke de store overraskelser i 400-meterløbene

Tidligere på aftenen skabte det europæiske hold den helt store overraskelse med en førsteplads i kvindernes 100-meterløb. Denne spænding var hverken at finde i kvindernes eller mændenes 400-meterløb, der blev domineret af det amerikanske hold.

Inden start var der store forventninger til den seksdobbelte OL-guldmedaljevinder og tidligere verdensmester, Allyson Felix. Det endte dog med at blive Wadeline Jonathas, der løb med omtalen og førstepladsen i tiden 51.01 sekunder. Felix løb sig på andenpladsen i tiden 51.36 sekunder – ny sæsonrekord for den rutinerede løber.

Den store skuffelse blev den polske europamester Justyna Swiety-Ersetic, der måtte tage til takke med en sjetteplads.

Den bedste europæer blev polske Iga Baumgart-Witan med 51.52 sekunder.

Du kan se kvindernes finale i 400-meterløb her.

I mændenes 400-meter finale fulgte Europa godt med, men Michael Cherry og Wil London blev alligevel en for stor mundfuld for det europæiske hold. Cherry passerede målstregen i tiden 45.13 sekunder.

Davide Re løber sig ind på en flot tredjeplads i tiden 46.05 sekunder – 26 hundrededele efter London på andenpladsen.

Du kan se mændenes finale i 400-meterløb her.

De bedste atleter fra de to kontinenter mødes i denne sidste store atletikkonkurrence inden verdensmesterskabet i Doha fra 27. september til 6. oktober.

Følg sidstedagen mellem Europa og USA direkte på DR3 tirsdag fra klokken 17.50.

Facebook
Twitter