Første danskere i mål ved VM i cross: 'Det var en vanvittig oplevelse'

Nick Jensen var en del af mixed stafet-holdet ved VM i cross, og han er glad for, han ikke skal deltage i ti kilometer-løbet senere på dagen.

Nick Jensen var en del af det danske mixed stafet-hold ved VM i cross, og han kunne mærke opbakningen fra hjemmebanepublikum- met.

VM i cross er for alvor skudt i gang i Aarhus, og de første danskere har været i aktion.

Danmark blev lørdag formiddag nummer syv af ti nationer i 4 x 2 kilometer-stafet, og på trods af resultatet, så var løberen Nick Jensen efterfølgende begejstret for oplevelsen.

- Det var en vanvittig oplevelse. Man kan hundrede procent mærke, at man er på hjemmebane, når folk står og råber og hepper langs ruten, siger Nick Jensen.

Der har været meget tale om, hvor hård ruten er, og det kor tilslutter Nick Jensen sig uden forbehold.

- Den er sindssyg hård. Der er ikke nogen steder, man kan holde pause, og de steder, man kan holde pause, der går det nedad. Og fordi jeg har lidt problemer med knæet, så blev det endnu hårdere at holde pause, når det gik nedad.

Kunsten at løbe nedad

Det er et meget kuperet terræn, der skal tilbagelægges, og ruten slutter med, at man skal op og ned ad taget på Moesgaard Museum.

Det vurderer Nick Jensen kan få afgørende betydning, når der senere skal findes verdensmestre på 10 kilometer-distancen.

- Det er en kunst at løbe opad, men det er også en kunst at løbe nedad. Det er mindst lige så svært. Og det kommer vi også til at se senere, at dem, der kan finde ud af at løbe nedad, de kommer til at vinde.

- Det bliver hårdt for dem. Er du sindssyg, det bliver hårdt. Jeg er glad for, at det ikke er mig. Det kommer an på, hvordan man rationere sine kræfter. Er du smadret efter fire kilometer, så er du færdig, siger han.

Nick Jensen var sidste løber på holdet, der yderligere bestod af Andreas Lindgreen, Dagmar Fæster Olsen og Laura Glans.

Klokken 13.00 skal kvinderne ud på de fem gange to kilometer, og klokken 14.00 er det herrernes tur.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter