Guld-Wagner om VM-triumfen: Det var min tur til at skinne

Den danske længdespringer havde på forhånd besluttet sig for, at det var hans tur til at stå øverst på podiet, og sådan blev det.

Daniel Wagner Jørgensen sprang sig til VM-guld på London Stadium. (Foto: Henry Browne © Scanpix)

På forhånd havde han besluttet sig for, at guldmedaljen skulle hænge om hans hals, og sådan blev det.

Daniel Wagner Jørgensen kom til VM i paraatletik med det mål at vinde længdespringskonkurrencen, og det gjorde han med et spring på 6,50 meter.

- Jeg havde sagt til mig selv, at denne gang var det min tur til at skinne, det var min tur til at stå øverst på podiet.

- Sindet er stærkt, og når man siger det til sig selv, så kommer det også til at ske, og det var det, der skete for mig i dag, siger den 24-årige vejlenser.

Triumfen ved VM i London, der også har budt på en sølvmedalje i 100 meter, er dog ikke alene blevet realiseret ved at tale sig selv og egne mål op.

- Jeg har trænet og forberedt mig så sindssygt meget til det her VM, og det var også den forberedelse der gjorde, at jeg kunne vinde guldmedalje i dag.

- Jeg startede med et spring på 6,20, som er langt og fint, men jeg har et højere niveau, og det vidste jeg også godt, så jeg skulle ligesom lige i gang med den her konkurrence. Og så gik det ellers bare derudad, forklarer han.

Elektrisk publikum og saltomortaler

Efter guldet var sikret lod Daniel Wagner Jørgensen glæden få frit løb, og han begejstrede publikum ved at give yderligere smagsprøver på sit springrepertoire.

- Jeg gik helt amok. Den indre gymnast kom op i mig, så jeg lavede lige nogle baglæns saltoer, og publikum var også helt elektrisk, så der var bare rigtig fed stemning. Og da jeg løb min sejrsrunde med Dannebrog, var der jubelbrøl fra alle sider, så det var en forløsning.

Med både en sølv- og guldmedalje som souvenirs har Daniel Wagner Jørgensen ikke mange fingre at sætte på VM-stævnet i den engelske hovedstad.

Det skulle lige være de kulinariske indslag, som han og de øvrige danske atleter langt fra har været imponeret af, og han har derfor planlagt en snarlig revanche for den hårde behandling af egne smagsløg.

- Nu skal jeg ind og se Kristel Høj Walther kaste diskos for Danmark, så skal jeg hilse på min familie, og så skal jeg ud at have en Shake Shack-burger (fastfood-kæde, red.), for maden her til VM har simpelthen været så elendig, og vi har været ved at brække os over den, siger han.

Daniel Wagner er nu færdig ved VM i para-atletik, der slutter på søndag.

Facebook
Twitter