Halvmaraton: Brite jagter bizar rekord

Engelske Kevin Howarth har flere bolde i luften, når han på søndag skal løbe Copenhagen Half Marathon – driblende med to basketbolde.

Kevin Howarth tester formen, mens han dribler med to basketbolde til Copenhagen Half Marathon søndag. (Foto: CPH Half)

Opskriften er simpel: Det ene ben foran det andet. I dine hænder: to basketbolde.

Sådan har 44-årige Kevin Howarth tænkt sig at gennemføre Copenhagen Half Marathon søndag i jagten på en verdensrekord.

Halvmaratonet skal bruges som et eksperiment til en udfordring, som briten satte sig selv tilbage i 2015, da han læste om en anden løber. Nemlig at løbe London Marathon driblende med basketbolde i 2017.

- Jeg fik idéen til at kaste mig ud i dribleforsøget, da jeg sidste sommer læste om en amerikaner, der havde slået den daværende verdensrekord og tænkte, at jeg da nok godt kunne drible med to basketbolde til London Marathon i en endnu bedre tid.

- Så jeg formulerede en ansøgning til Guiness World Records, der accepterede mit forsøg – og begyndte min træning i efteråret 2015, siger Kevin Howarth til cphhalf.dk.

Jagter rekordenholderen

Den basketbold-driblende rekordjæger har sat sig selv for at gennemføre løbet søndag på under to timer. Tidligere har han gennemført andre halvmaratoner, og hans bedste tid ligger på lidt over halvanden time.

Den nuværende rekordindehaver for et gennemført maraton med to driblende basketbolde er amerikanske Jerry Knox, der i 2015 gennemførte London Marathon i tiden 4:10:44. En tid som Kevin Howarth håber at kunne slå om et år.

En af brittens styrker er, at han i en ung alder har spillet basketball på højt niveau. På sidelinjen får han opbakning af sin kone og to børn.

Facebook
Twitter