Her Hari mig tilbage: Dansk sprinttalent har igen fart i benene

Han var verdens hurtigste som 15-årig. Nu er han tilbage for fuld fart og klar til EM i Beograd.

I 2013 løb en 15-årig Kristoffer Hari ind på den danske atletikscene, da han var den hurtigste i verden i sin aldersklasse.

- Det er mega overvældende og kommer som et chok for mig, lød det dengang fra den unge komet og måske var der også - paradoksalt nok - lidt for meget fart på for sprinteren.

- Jeg havde på intet tidspunkt forventet, at jeg ville blive verdens bedste i noget, som jeg bare gik til for sjov et par gange om ugen. Da det lige pludselig skete, så følte jeg, at der kom et pres på mig, siger Kristoffer Hari, der siden 2013 i perioder har været tynget af det pres og ramt at skader.

19-årige Kristoffer Hari har dog kæmpet sig tilbage og fart er der stadig i benene.

I weekenden kvalificerede han sig til EM i marts, efter han løb 60 meter i tiden 6,69 sekunder ved et stævne i Reykjavik.

Afklaret sprinter

Det er blot 0,04 sekunder fra Benham Hechts danske rekord.

- Det er altid det psykiske eller den mentale del, der giver problemer. Jeg synes, han vokser med opgaven, siger Stefan Hari, der både er far til og træner for Kristoffer Hari.

Hovedpersonen selv tror også på en lys fremtid. Modgangen har hærdet.

- Jeg er måske lidt mere afklaret med, hvordan man skal nå frem til det mine mål og holde mig skadesfri og fokuserer på sporten. Jeg er også blevet færdig med skolen, så der er helt klart mere tid til sporten.

EM i Beograd afvikles fra 3. til 5. marts.

Facebook
Twitter