Højdetræning skal gøre udslaget for dansk forhindringsløbers finalehåb

Ole Hesselbjerg løber tirsdag formiddag indledende heat i 3000 meter forhindringsløb, hvor målet er en plads i finalen.

Ole Hesselbjerg (forrest) løber indledende heat i 3000 meter forhindringsløb tirsdag formiddag. /Scanpix (Foto: Jens Dresling)

Luften er lige en anelse tyndere i de schweiziske alper, og det er ikke en dårlig ting, hvis man gerne vil blive bedre til at presse sin krop til det yderste.

I de seneste fire uger har forhindrings- og langdistanceløber Ole Hesselbjerg derfor haft base i St. Moritz, hvor han sammen med mellemdistanceløberen Andreas Bube har trænet frem mod EM i atletik.

Effekten af at træne i de højere luftlag skulle gerne hjælpe kroppen med at hæve koncentrationen af røde blodlegemer, og dermed forstærke kroppens evne til at optage ilt. De fire uger i alperne er derfor nøje tilrettelagt for at kunne ramme topformen tirsdag, når starten på 3000 meter forhindringsløb går i Berlin.

- Jeg ligger så tæt på mit maksimum som overhovedet muligt, siger Ole Hesselbjerg, der har en målsætning om at nå i finalen.

- Mit spændingsniveau er, hvor er det skal være, og mine forventninger er klart, at jeg skal videre til finalen. Det er det eneste, det gælder om. Jeg burde kunne klare mig igennem uanset, hvordan der bliver løbet. Om det bliver hurtigt eller taktisk, så burde jeg have muligheden for at gå videre, siger Ole Hesselbjerg.

Hesselbjergs personlige rekord på 8:27,86 minutter blev sat ved VM i London, hvor han blot var to sekunder fra en plads i finalen. Han er seedet som nummer 17 ud af 29 løbere

Om højdetræningen har givet Ole Hesselbjerg det ekstra overskud kan du se på DR3, hvor det indledende heat i 3000 meter forhindringsløb sendes fra klokken 11.55.

Facebook
Twitter