Ingen træner - intet problem: Ung fynbo brugte studenterugen på at slå rekorder

Løberen Laura Valgreen har så meget fart på, at OL er inden for rækkevidde.

Laura Valgreen fra Odense Atletik slog tre personlige rekorder på ti dage.

Kan du huske, hvad du lavede i din studenteruge?

I manges tilfælde vil hukommelsen være plettet af et rekordstort alkoholindtag, en tur i studentervogn og tømmermænd som fast følgesvend.

For 19-årige Laura Valgreen, løber i Odense Atletik, kunne det nærmest ikke have været længere fra sandheden. Hun gjorde det på sin egen måde.

Udover et studenterbevis fra Sct. Knuds Gymnasium kunne den letbenede fynbo nemlig også notere sig for hele tre personlige rekorder på løbebanen.

Altsammen mellem eksamener, studenterkørsel og dimission.

For blot et år siden løb Laura Valgreen ved U20-EM i Sverige bronzen hjem på 5.000 meter i tiden 16 minutter og 10 sekunder.

Lørdag den 20. juni var hun helt nede i tiden 15 minutter og 37 sekunder, og tirsdag den 30. juni skar hun yderligere fire sekunder af den tid på Odense Atletikstadion. En personlig rekord, der gør hende til den sjettehurtigste dansker på distancen.

Her er hun nu et par sekunder hurtigere end eksempelvis den tidligere orienteringsdronning Maja Alm, der satser på at komme til OL i 2021 på netop den distance.

I mellemtiden, den 25. juni, slog Laura Valgreen sørme også personlig rekord på 10.000 meter, hvor hun løb den fjerdebedste danske tid nogensinde i 32 minutter og 33 sekunder.

  • I januar vandt Laura Valgreen titlen 'Årets fund' på tværs af sportsgrene på Fyn.
  • I tirsdag løb hun sig ind i top seks over hurtigste tider på 5.000 meter i Danmark. Foran blandt andre Maja Alm.
1 / 2

I det hele taget 'ikke så ringe' for en nyudklækket student, der nu pludselig for alvor kan være fri til at satse på løbekarrieren. For selv om minuttiderne rasler ned, de personlige rekorder vælter ind, så har opmærksomheden alligevel været delt med skolen de seneste tre år.

- Jeg har fået en del tilbud fra universiteter i USA, og det kunne jeg godt overveje til næste sommer, men jeg kunne godt prøve virkelig at give det her en chance. Jeg har følt, at jeg i de her tre år ikke helt har kunnet fokusere 100 procent på sporten, og det har jeg en chance for nu, siger Laura Valgreen, der i øvrigt forlod Sct. Knuds Gymnasium med et karaktergennemsnit på 10,5.

Har ingen træner

Laura Valgreens gode form og hurtige omgangstider får, naturligt nok, folk i det danske atletikmiljø til at hæve øjenbrynene. Især fordi hun ikke har nogen træner tilknyttet.

I stedet tilrettelægger hun mere eller mindre sit eget program, supplerer med crossfit, cykler frem og tilbage mellem hjemmet i Årslev, hvor hun bor med sin mor, og Odense.

Og sådan vil hun egentlig helst, at det skal være. Det med at andre skal lægge kursen? Helst ikke, men hun er bevidst om, at det kan blive nødvendigt, hvis hun ender med at satse fuldt ud på at sikre sig en billet til næste års OL i Tokyo.

Skal det lade sig gøre, så skal der skæres yderligere 25 sekunder af tiden.

- Jeg har altid gjort det på min egen måde. Jeg har prøvet med en træner før, men jeg har bare fundet ud af, at jeg ikke er så god til at følge, hvad andre siger, jeg skal gøre. Jeg har haft den holdning, at jeg bedst selv kan mærke, hvad der er bedst for mig.

- Jeg har det lidt blandet med det. Hvorfor skulle jeg gøre noget om, når man nu kan se, at det kører for mig? Man kan se på resultaterne, at det virker lige nu. Men på den anden side, så ved jeg også godt, at der ikke er andre på det her niveau, som ikke har trænere. Og på den måde er det jo interessant at skulle arbejde med en, der kan komme med inputs.

Er du svær at arbejde sammen med?

- På en måde er jeg nok svær at arbejde sammen med. Jeg har nok lidt svært ved at andre skal fortælle mig, hvad jeg skal, og hvad jeg ikke skal. Men får man mig overbevist, så er jeg ret samarbejdsvillig, lyder det med et grin.

Laura Valgreen vandt i 2019 prisen som 'Årets fund' på tværs af alle idrætsgrene på Fyn. Hun blev som 18-årig danmarksmester på ti kilometer landevej for både seniorer og juniorer ved Royal Run i København, og er i øjeblikket nummer et på europaranglisten for U23.

Facebook
Twitter