Kenyansk legende løber historiens næsthurtigste maraton

For fjerde gang i karrieren løb kenyanske Eliud Kipchoge sig til sejren i London Marathon. Tiden er den næsthurtigste nogensinde.

Kenyas Eliud Kipchoge krydser målstregen i London foran Buckingham Palace. (Foto: Paul Childs © Scanpix)

Forhåndsfavoritten Eliud Kipchoge var suveræn i London Marathon, som han søndag vandt for fjerde gang. Endda med en tid, der er den næsthurtigste i historien.

Kipchoge tilbagelagde de lidt over 42 kilometer i Londons gader på 2 timer 2 minutter og 37 hundrededele. En tid, der blot er 58 sekunder langsommere end den 34-årige kenyaners egen verdensrekord, som han satte ved Berlin Marathon i 2018.

Den kenyanske legende kontrollerede løbet fra start til slut, og da han med få kilometer tilbage satte sit tempo i vejret, var det dødsstødet for etioperne Wasihun og Geremew, som indtil da havde klæbet til Kipchoge.

  • Eliud Kipchoge førte løbet fra start til slut. (Foto: Peter Cziborra © Scanpix)
  • Eliud Kipchoge vandt London Marathon for fjerde gang. (Foto: Paul Childs © Scanpix)
  • Englænderen Mo Farah havde det svært i Londons gader. (Foto: Paul Childs © Scanpix)
  • Mo Farah kæmpede sig dog i mål på femtepladsen. (Foto: Paul Childs © Scanpix)
  • Kenyanske Brigid Kosgei vandt kvindernes løb. (Foto: Paul Childs © Scanpix)
1 / 5

Hjemmebanehelten, OL-guldvinderen på 5000 og 10000 meteren Mo Farah, fulgte også længe med frontgruppen, men med en personlig rekord på 2 timer og 5 minutter var det aldrig realistisk, at han kunne følge med Kipchoge. Farah sluttede på femtepladsen.

Kvindernes løb blev vundet af kenyanske Brigid Kosgei, som løb den hurtigste anden halvdel af et maraton i historien. Kosgei vandt i tiden 2 timer 18 minutter og 20 hundrededele.

Søndag blev der også løbet store maratoner i Hamborg og Dåusseldorf. I sidstenævnte kom danske Thijs Nijhuis i mål i tiden 2 timer 14 minutter og 17 hundrededele, hvilket giver ham en billet til VM, der afholdes senere på året i Doha.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk