Klar til en stor dansk aften ved Para-EM? Tre medaljer kan blive rød-hvide

Målet ved EM i para-atletik er otte medaljer. Hvis alt flasker sig, kan tre af dem komme i hus i aften.

Danske Kasper Filsø, der i går blev nummer fem på 100 meteren for personder, som mangler dele af deres arme, er en af de otte danskere, som skal i konkurrence torsdag aften. Filsø skal løbe finale på 200 meteren.

Det kan blive den hidtil bedste aften ved EM i para-atletik i Berlin. Otte danskere skal i aktion, og den danske landstræner Joachim Lund håber, at deres indsats kan kaste otte medaljer af sig.

- Det er nok den mest spændende aften for de danske atleter. Vi kommer til at se mange personlige rekorder, men også flere interne opgør blandt de danske atleter, siger Joachim Lund.

Parasport Danmark erklærede inden EM, at de danske para-atleter gerne skulle vinde otte medaljer. To af dem er allerede kommet i hus, efter at Daniel Wagner vandt guld i længdespring, mens Nikolaj Overgaard Christensen gjorde ham kunsten efter på 100 meter i racerunneren.

Konkurrenter og venner på samme tid

De bedste danske medaljechancer tilfalder de tre kvinder i racerunneren: Manja Hansen, Thea Jørgensen og Karla Risum. De kvalificerede sig til finalen med få hundrededele i mellem sig, og Joachim Lund vurderer, at danskerne kommer til at kæmpe om bronzemedaljen.

Guld- og sølvmedaljen kommer formentlig til at gå til briterne Hannah Dines og Kayleigh Haggo, der løb omkring to sekunder hurtigere end danskerne i indledende heat.

- De har to briter foran sig, men danskerne skal slås om bronzemedaljen – så det bliver rigtig, rigtig spændende.

- De ved, de er konkurrenter, og at medaljen kan tippe til alle sammen. Men de er alligevel stadig de bedste venner. Så der er en rolig stemning omkring dem, men når vi kommer tættere på konkurrencen, der er de fokuserede på at slå hinanden, siger Joachim Lund.

De to andre bud på danske medaljer er Lasse Kroman, der også løber 100 meter racerunner, samt Christoffer Vienberg, som skal forsvare en para-EM-sølvmedalje.

Du kan se alle danskerne i konkurrence, når DR 3 sender EM i para-atletik fra kl. 17.25.

Facebook
Twitter