Kongen er abdiceret: Hvem skal sidde på tikamp-tronen?

Den amerikanske konge af tikamp, Asthon Eaton, er gået på atletikpension. Der skal findes en ny mand til tronen ved VM i London.

Tikampen sluttes af med 1500 m, hvor deltagerne brænder deres sidste kræfter af. Her ved europamesterskaberne sidste år. (Foto: Phil noble © Scanpix)

Én mand har domineret mændenes tikamp siden 2012.

Amerikanske Ashton Eaton har siddet tungt på tronen i mændenes tikamp med guldmedaljer ved såvel OL som VM. Nu er kongen abdiceret, så slaget om guldet ved VM i London er nu helt åbent.

Ashton Eaton blev verdensmester i 2015 og satte verdensrekord. (Foto: Phil noble © Scanpix)

Den naturlige arvefølger kunne være franskmanden Kevin Mayer, der vandt OL-sølv i Rio sidste år.

Eller måske canadiske Damian Warner, der har været en forrygende tikæmper i skyggen af Ashton Eaton i en årrække. Warner blev nummer to ved det seneste VM i Beijing.

Følg med på DR3

Fredag går startskuddet i jagten på titlen som den nye mester, når tikæmperne skal kæmpe om de første point på 100 m.

Værd at holde med er også tyske Rico Freimuth, der har leveret det bedste resultat af tikæmperne i år med 8663 point. Freimuth vandt bronze ved VM i Beijing 2015, hvor Ashton Eaton vandt guld og satte verdensrekord med 9045 point.

Tikæmperne skal dyste i fem discipliner fredag, 100 m, længdespring, kuglestød, højdespring og 400 m. Lørdag står den på 110 m hækkeløb, diskoskast, stangspring, spydkast og den afsluttende 1500 m.

DR3 sender fra VM i atletik fra klokken 10:55.

Facebook
Twitter