Løbestjernen Lobo efter et halvt år i USA: Jeg er hurtigere end nogensinde

Danmarks bedste løber på 400 meter tør godt love, at der venter noget stort i det nye år.

Benjamin Lobo Vedel stiller op for collegeholdet Florida Gators. (© DECA Text&Bild for Dansk Atletik Forbund)

Benjamin Lobo Vedel overraskede de fleste, da han ved det seneste indendørs EM trådte ind på den store atletikscene med en fjerdeplads i 400 meter.

Men i den kommende sæson er den danske sprinter klar til at løbe endnu hurtigere, end han har gjort tidligere.

- Jeg er rimelig overbevist om, at det bliver en meget stor sæson til næste år, lyder det fra Aalborg-løberen, der er hjemme i Danmark på juleferie, efter han det seneste halve år har været på college i Florida.

Målet er finaleplads til EM

Tilbage i marts manglede Benjamin Lobo Vedel kun 0,02 sekunder for at slå den danske rekord i 400 meter indendørs, da han lige netop missede medaljerne ved EM.

Og derfor tør han også godt sætte en ambitiøs målsætning for udendørs EM allerede nu, selvom stævnet først afholdes i Berlin til august.

- Senest var jeg underdog, og der var ikke rigtig nogen, der regnede med mig. Til EM i Berlin bliver det anderledes. Jeg tror ikke, at jeg er outsider til den tid, fordi jeg på det tidspunkt allerede har sat nogle hurtige tider på mit collegehold i USA. Derfor vil jeg blive lidt skuffet, hvis jeg ikke kommer i finalen til EM, lyder det fra Benjamin Lobo Vedel.

Manglede visum til USA

Når Benjamin Lobo Vedel til august er til start ved EM i den tyske hovedstad, er det et år siden, han rejste over Atlanterhavet for at gå på college.

Men optakten til eventyret var en smule turbulent, da danskeren i første omgang ikke fik visum til at starte collegeopholdet i USA.

- Jeg skulle have sendt mine karakterer fra Danmark i både dansk og engelsk form. Men jeg sendte kun mine danske karakterer afsted, uden de var omregnet. Derfor kom jeg først derover halvanden uge senere end alle de andre, fortæller den danske løber.

Den første måned brugte Benjamin Lobo Vedel på at se tiden an og suge de nye indtryk til sig. Efter at have boet sammen med to hammerkastere i starten, flyttede han senere sammen med tre sprintere.

Nu er han derfor faldet godt til rette, og siden da har træningen været tæt på optimal for den unge nordjyde.

- I sidste sæson fik jeg en fibersprængning i mit højre baglår lige før udendørs sæsonen skulle til at starte. Tager man det i betragtning, så var det en meget tilfredsstillende sæson. Men nu kommer jeg til at gå ind i en sæson, hvor jeg slet ikke har haft nogen skader. Derfor vil jeg godt afsløre, at jeg allerede nu løber hurtigere, end jeg nogensinde har gjort før, men jeg ikke vil røbe tiden, griner Benjamin Lobo Vedel.

Tiden kommer der dog nok en indikation på, når danskeren løber det første løb i den amerikanske sæson den 6. januar.

Facebook
Twitter