Maja Alm sætter dansk rekord i 3.000 meter

Den mangedobbelte verdensmester i orienteringsløb Maja Alm satte i dag ny dansk rekord på atletikdistancen 3.000 meter.

Maja Alm slog i dag den danske rekord i 3.000 meter. (ARKIV) (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall / TT © Bjorn Larsson Rosvall)

Det er ikke helt forkert at kalde danske Maja Alm for et såkaldt multitalent. I sommer vandt hun VM-guld i orienteringsløb for fjerde gang i træk. I dag satte hun dansk indendørsrekord på 3.000 meter ved Nordenkampen i Bærum.

Det var også hendes mål inden stævnet, der er en nordisk indendørs landskamp med mange af de bedste atleter i fra de nordiske lande. Men det var samtidig også hendes første indendørsstævne, så det var svært at forudse, hvad der ville komme ud af det.

- Jeg har aldrig løbet en 3.000 meter indendørs før. Så jeg løber den lidt på følelsen i stedet for på tider. Den skulle bare have en over nakken, og så måtte vi se, hvad det blev til, forklarer Maja Alm efter sin præstation til Atletiktv.

Maja Alms tid blev ni minutter 14 sekunder og 87 hundrededele, hvilket var knap fem sekunder bedre end den tidligere rekord.

Den flotte tid var dog ikke nok til at vinde løbet. Det blev i stedet til en norsk triumf af Karoline Grøvdal, der også er blandt Europas bedste på distancen. Grøvdal slog den norske rekord med tiden otte minutter, 44 sekunder og 68 hundrededele.

Drømmen for Maja Alm er at deltage ved OL i Tokyo i 2020, og i sommer offentliggjorde Salling Fondene støttekroner for 240.000 kroner, så drømmen kan blive realiseret.

Planen er at stille til start ved disciplinerne 5.000 meter eller 3.000 meter forhindringsløb.

En dansk rekorddag

Det blev bare generelt en god dag for dansk atletik, hvis man ser på rekorder. På 60 meter ved selvsamme Nordenkamp overraskede Mathilde Kramer alle inklusive sig selv med en fantompræstation på 60 meter.

Her vandt hun ikke bare, men hun slog også den danske rekord på distancen med seks hundrededele. Kramer løb de 60 meter på syv sekunder og 34 hundrededele. Den gamle rekord var sat af Lene Demsitz i 1988.

En af Danmarks største atletikprofiler i Benjamin Lobo Vedel satte også en dansk rekord sent i går aftes. På 200 meter formåede han for første gang nogensinde at presse sig selv under 21 sekunder indendørs, da han løb i tiden 20,98 sekunder.

Det skete ved Tyson Invitational i USA, hvor han sluttede på en samlet sjetteplads.

Facebook
Twitter