Norges vidunderdreng vinder EM-guld som den yngste nogensinde

Bare 18-årige Jakob Ingebrigtsen vandt lørdag aften 3000 meteren ved EM i indendørs atletik.

Stadionspeakeren i Emirates Arena, Glasgow, udråbte det allerede inden finalen til et opgør mellem ’the brits and the Ingebrits’ – altså briterne mod de to Ingebritsen-brødre Henrik og Jakob.

Og hvis vi skal blive i den samme retorik, så var det ’no match’. I hvert fald ikke for den yngste Ingebritsen.

Den bare 18-årige Jakob Ingebritsen beviste nemlig endnu engang, at han ikke bare er norsk atletiks nye stjernefrø, men velsagtens hele Europas.

Som den yngste nogensinde vandt han en guldmedalje ved inde-EM, da han sejrede på 3000 meteren ved europamesterskabet i indendørs atletik i tiden 7,56.15.

Broren Henrik måtte nøjes med en bronzemedalje. I spurten blev han lige akkurat overhalet af briten Chris O’hare, der kom ind i samme tid som nordmanden, men via fotofinish kunne glæde sig over sølvmedaljen.

’Team Ingebritsen’

De norske Ingebrigtsen-brødre er sammen med deres far Gjert og mellemste bror, Filip, blevet kæmpe stjerner i Norge.

Ikke bare på grund af de gode resultater, de leverer på løbebanen, men også fordi de i to – og snart tre – sæsoner har været med i realityserien ’Team Ingebrigtsen’ med dem selv og deres intense træning som omdrejningspunkt.

Jakobs guld ved indendørs-EM i atletik kommer bare et halvt år efter, at han som den yngste nogensinde nappede en guldmedalje ved udendørs-EM.

Det gjorde han ved EM i Berlin, hvor han vandt på både 1500 meter- og 5000 meterdistancen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk