Ny dansk verdensmester på hjemmebane i en udebanedisciplin

Andreas Schilling er triatlet, men vandt i går VM i duatlon.

VM i multisport afvikles i Odense hele ugen. Andreas Schilling åbnede fredag med sejr i duatlon. (Foto: Dansk Triatlon Forbund)

I triatlon er fynske Andreas Schilling vant til at konkurrere i svømning, cykling og løb. Fredag var det våde element skåret væk, da Schilling på hjemmebane stillede op ved VM i duatlon - og vandt.

- Det var lidt svært at vide, hvor niveauet lå, og om jeg kunne gøre mig gældende. Men det var på hjemmebane, og den skulle have en chance, siger han.

Langt de fleste af dem, der var med fremme, gør sig kun i duatlon, mens Andreas Schilling normalt kører triatlon og en sjældent gang imellem stiller op i duatlon.

- Det er ikke noget jeg har kørt før, for tit kræver det rejse og fravalg af triatlon. Men fordi det var på hjemmebane, var det oplagt, og det ville jeg gerne give et forsøg, siger han.

Verdensmester med et sekund

I den hjemlige triatlon begynder Schilling med svømning, så cykling og slutter med løb. Duatlon består af 10 kilometer løb, 36 kilometer cykling og så tilbage i løbesko og 4,9 kilometer.

- Jeg løber normalt ikke, når jeg er frisk, men jeg hang med på det første løb, og fik skabt rigtig meget på cyklen. Jeg kom med i første gruppe og kom væk med to andre på cykeldelen, opsummerer Andreas Schilling.

Mens briten Mark Buckingham faldt fra på den afsluttende løbedistance, endte danskeren og franske Yohan Le Berre i en spurt, hvor Schillings vindertid 1:35:56 er registreret et sekund hurtigere end franskmandens:

- Der var ikke mere end 10 meter imellem os på noget tidspunkt, og så var det bare fuld spurt de sidste 200 meter.

Drømmer om nyt OL

Andreas Schilling var med ved OL i Rio i triatlon, og i efteråret 2017 fik han yderligere Team Danmark penge i ryggen til at styrke træningen frem mod OL i Tokyo i 2020:

- Jeg nærmer mig verdenstoppen, og synes hele tiden mit niveau bliver bedre, siger han.

I Tokyo drømmer han udover den individuelle disciplin også om den ny OL-disciplin mixed relay, der som navnet antyder er en holdkonkurrence.

Næste konkurrence for Andreas Schilling er i næste weekend i Hamborg, hvor der er VM i netop mixed relay.

FacebookTwitter