Ny løbeklub vil sende unge talenter til EM, VM og OL

Løbeklubben Hechmann Mikkeller Racing Club (HMRC) vil gøre unge løbere hurtigere klar til mellem- og langdistance.

Maratonfeltet ved OL i Rio i 2016. Nu vil klubben HMRC forsøge at gøre unge danske talenter hurtigere klar til de lange løbedistancer. (Foto: Ricardo Moraes © Scanpix)

En ny løbeklub har set dagens lys, og den vil gøre danske løbere hurtigere klar til at konkurrere på internationalt niveau på mellem- og langdistance.

Klubben hedder Hechmann Mikkeller Racing Club (HMRC) og bagmændene er øl-producenten Mikkeller, hvis skaber, Mikkel Borg Bjergsø, selv var en talentfuld løber. Han har slået sig sammen med Claus Hechmann, der er tidligere eliteløber og nu træner nogle af landets langdistanceløbere.

- Vi vil prøve at skabe en løbeklub udelukkende med fokus på mellem- og langdistanceløb. Vi vil skabe en kultur og et miljø, hvor det er helt legalt, at man gerne vil være helt i top, siger Claus Hechmann og melder stort ud:

- Det er vores mål at skabe løbere, der skal med til EM, VM og OL.

Det tager 8-10 år at skabe en langdistanceløber

En af de ting HMRC vil gøre anderledes i forhold til andre løbe- og atletikklubber er, at man allerede i 15-17-års alderen vil fokusere på mellem- og langdistanceløb.

Dermed vil løberne være klar til at toppe tidligere modsat nu, hvor mange kommer for sent i gang med de lange distancer til at kunne gøre sig gældende internationalt.

- Vil have fokus på træningen allerede i 15-, 16-, 17-års alderen og den tid det tager at bygge en langdistanceløber op. Det tager jo 8-10 år, før sådan nogen er på topniveau, siger Claus Hechmann.

En del af Hechmanns filosofi omkring træningen er inspireret af landevejscykling. Her har, rytterne også i en tidlig alder fokus på de lange distancer og tidsforbruget, som skal til for at blive klar til dyste mod de bedste allerede i starten af 20’erne.

Facebook
Twitter