Oles vilde tirsdag i Finland: Slår 34 år gammel dansk rekord og sikrer OL-kvalifikation

Ole Hesselbjerg klarede OL-kravet og satte dansk rekord i 3000 meter forhindringsløb tirsdag aften.

Ole Hesselbjerg er nu indehaver af den danske rekord på 3000 meter forhindringsløb. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Ritzau Scanpix)

Hvordan var din tirsdag aften?

Næppe lige så god som Ole Hesselbjergs. Den danske løber havde et brag af en tirsdag aften i Turku, Finland.

Han klarede OL-kravet på 3000 meter forhindringsløb, og samtidig satte han ny dansk rekord på distancen, da han barberede 3 sekunder og 14 hundrededele af Flemming Jensens 34 år gamle rekord i 3000 meter forhindringsløb.

- Det betyder meget for mig. Jeg har haft rekorden i kikkerten de seneste fem år lige siden OL i Rio. Den har motiveret mig meget, så der skal lyde et kæmpe skud ud til Flemming Jensen for at sætte barren så højt, siger Ole Hesselbjerg.

8:20,42 minutter lyder den nye danske rekord i 3000 meter forhindringsløb. En rekord, der nu står Ole Hesselbjerg ud for. Tiden er også under OL-kravet, som er på 8:22,00 minutter.

Så han kan godt begynde at tænke over, hvad der skal i kufferten inden turen går til Tokyo og OL.

- Det er sindssygt fedt. Det er jeg sindssygt glad for.

- Jeg glæder mig helt utroligt meget. For mig har det altid handlet om at konkurrere mod de bedste, og det får man jo, når man står på de olympiske stadioner, siger Ole Hesselbjerg.

Ole Hesselbjerg (i rødt) ved EM i Berlin i 2018. (Foto: Kai Pfaffenbach)

Det har længe været det altoverskyggende mål at klare OL-kravet, men det finske klima var tæt på at stikke en kæp i hjulet. Hård blæst og silende regn er ikke idelle løbeforhold, men ikke desto mindre, hvad Turku i Finland bød på i timerne op til løbet.

- Men da vi så står ved startstregen, er det nærmest perfekte forhold, og vi kommer godt afsted. Der er god fart på fra start, og vi kommer hurtigt ind på en lang række, så der ikke rigtig er tumult, slåskamp eller noget som helst. Jeg finder en god placering, og så ligger jeg bare der og prøver at finde rytme, siger Ole Hesselbjerg.

Efter den første af de tre kilometer var tempoet nogenlunde til at komme i mål inden for de 8 minutter og 22 sekunder, som OL-kravet er. Efter to kilometer haltede det lidt, og tempoet skulle i vejret, hvis OL-kravet skulle klares.

- Ved to kilometer er jeg lidt i tvivl, om jeg når det.

- Men da vi når ud på sidste omgang, der kan jeg se, der står 7:18 eller sådan noget. Så tænker jeg: Okay, vi har 64 sekunder til at komme rundt her, og jeg føler mig ret godt løbende, siger Ole Hesselbjerg.

Ole Hesselbjerg var også til OL i 2016, hvor legene foregik i Rio. (Foto: FAbrice Coffrini)

På sidste omgang ramte Ole Hesselbjerg bommen med det ene knæ, og det kostede lige præcis, at hjemmebanehåbet Topi Raitanen kunne overhale og henvise Ole Hesselbjerg til andenpladsen.

Træls, for 'det er altid sjovt at vinde', men det var trods alt ikke det vigtigste, når OL-kravet blev klaret. Nu kan Ole Hesselbjerg begynde at træne frem mod legene i Tokyo.

Den står på fire ugers højdetræningslejr kun afbrudt af et Diamond League-stævne i Monaco i begyndelsen af juli, inden turen går til Tokyo og OL.

Men først skal hævelsen i knæet efter sammenstødet med bommen lægge sig, og der er et par andre småting, der skal ordnes.

- Knæet skal have noget is, og så skal jeg lige igennem en dopingkontrol. For det er også dansk rekord, og så skal man jo lige igennem dopingkontrollen. Hvis jeg kan skaffe en øl senere, så skal jeg helt sikkert have sådan en, siger Ole Hesselbjerg.