OVERBLIK Alle de danske medaljer ved EM i para-atletik

De danske atleter kan rejse fra EM i para-atletik med syv medaljer i bagagen.

Daniel Wagner vandt to af syv danske medaljer ved EM i para-atletik.

Hele syv gange har de danske atleter kunnet tage det glædesfulde skridt op på medaljeskamlen for at blive hyldet ved EM i para-atletik.

Tre af gangene har det endda været det fineste skridt op på skamlen. Et skridt for at modtage en guldmedalje. Samtidig er det også blevet til to medaljer af sølv og to bronzemedaljer.

Herunder er et overblik over den rød hvide-medaljesamling ved EM.

BRONZE

Den dansk opfundne løbecykel, som i atletiksammenhæng går under ’racerunner’, var for første gang på programmet ved EM i para-atletik, og det udnyttede danskerne til fulde.

Tre gange vandt danske racerunnere medaljer ved EM – to af bronze og en enkelt af guld.

Racerunneren gør det muligt for handicappede, som er særligt hæmmede på deres balanceevne, at stille op i løbekonkurrencer.

I RR3-klassen, som er for spastisk lammede, vandt Manja Simone Hansen bronze hos kvinderne, mens Lasse Kroman gjorde det samme hos herrerne. Begge atleter var lykkelige for deres medalje, men Kromans reaktion var simpelthen i en liga for sig, da han erklærede, at han havde det ’som Uffe Elbæk på valgnatten i 2015’.

SØLV

I diskoskonkurrencerne blev det til to danske sølvmedaljer.

Kristel Walther Høj jubler over sin sølvmedalje.

Fredag blev 30-årige Kristel Høj Walther, der fik fjernet sit ene ben efter en ondartet tumor blev opdaget for år tilbage i hendes hæl, nummer to i sin konkurrence i F64-klassen for personer med proteser eller andre deformiteter i et enkelt ben med et kast på 31,55 meter.

Lørdag blev det så til endnu en dansk medalje hos diskoskasterne, denne gang hos herrerne. Ronni Jensen, der er spastisk lammet i både venstre arm og ben, kastede tre centimeter længere end en græsk konkurrent og nappede dermed lige akkurat andenpladsen i F37-klassen.

GULD

Racerunneren var som nævnt god ved danskerne, eller også var det omvendt. I hvert fald blev det til tre medaljer, og en enkelt af dem endda en medalje af den fineste karat.

Onsdag vandt bare 21-årige Nicolaj Overgaard Christensen nemlig guld i RR1-klassen med en tid lige under de 27 sekunder.

Og så – uden at forklejne de andre danske atleter – til den største stjerne på det danske para-atletiklandshold. Daniel Wagner.

Den 25-årige vejlenser stillede både op i længdespring og på 100-meter sprint, og begge gange slap han afsted med guldmedaljer.

I længdespringskonkurrencen lykkedes det endda Wagner at slå sin rival igennem mange år, Heinrich Popow, der oveni købet satte punktum for sin lange karriere med stævnet på hjemmebane i Berlin.

Men med et spring på 6,72 meter nåede Wagner næsten en halv meter længere end tyske Popow og vandt guld.

Og søndag fordoblede Wagner så sit antal af EM-guldmedaljer, da han på 100-meter sprint også var suveræn.

Med de syv medaljer nåede de danske para-atleter næsten Para Sportsdanmarks målsætning om otte medaljer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter