OVERBLIK Flotte resultater ved DM i atletik: Flere danskere klar til EM

Danske rekorder og flere EM-krav er denne weekend blevet slået ved DM i indendørs atletik.

Kojo Musah sikrerede sig deltagelse ved EM efter sin præstation i mændenes 60 meter. (Foto: Atletik TV)

Slott, Bube, Alm og Kramer.

Arena Nord i Skive har i denne weekend lagt underlag til de danske mesterskaber i indendørs atletik, hvor flere af Danmarks allerbedste atletikudøvere har været med.

Der var kamp om at ende øverst på podiet, men også en individuel kamp om at slå EM-kravet i de forskellige discipliner og dermed sikre sig en billet til indendørs EM i Glasgow fra d. 1.-3. marts. Om fem dage udløber fristen.

Lørdag bookede hækkeløber Andreas Martinsen sin EM-billet på 60 meter hæk med tiden 7,86. Søndag forsøgte flere atleter at gøre ham kunsten efter i deres discipliner.

Se de bedste præstationer og få overblikket herunder.

Kramer fortsætter sin suverænitet

Den forsvarende mester på kvindernes 60 meter Mathilde Kramer har vist suveræn form på det seneste. I januar fik hun skovlen under en 31-årig gammel rekord i 60 meter-disciplinen, da hun løb distancen på 7,36 sekunder. Det er fire hundrededele hurtigere end Lene Demstiz’ rekord fra 1988. Men det stopper ikke her. I sidste weekend barberede hun yderligere to hunderededele af sin tid, og dermed er hendes personlige rekord 7,34.

Kramers selvtillid var til at se ved dagens finale. På løbebane fem var hun endnu en gang sine konkurrenter overlegen. Sprinteren fra Frederriksberg passerede målstregen i tiden 7,36 og slog endnu en gang EM-kravet.

Astrid Glenner-Frandsen sikrede sig sølv i tiden 7,48, mens Mette Graversgaard tog bronze med 7,61 sekunder.

Kojo booker slutrunde-billet

I mændenes 60 meter finale var der også fart over feltet. Danmarks hurtigste på distancten Festus Asante havde allerede inden dagens finale slået EM-kravet på 6,78. Det havde Kojo Musah til gengæld ikke.

Til hans og dansk atletiks store glæde spurtede Musah over målstregen i tiden 6,77. Med den er han klar til indensdørs EM om en lille måned og kan også stille sig øverst på podiet til DM. Festus Asante blev 2'er i tiden 6,80, mens Andreas Trajkovski vandt bronze med 6,92.

Bube finpudser sin form til EM

Danmarks absolut bedste mandlige løber på 800 meter Andreas Bube var også at finde ved dagens finaler. Bube er allerede kvalificeret til EM i Glasgow, så han skulle bruge dagens løb på at finpudse formen.

Den dobbelte EM-sølvvinder i indendørs atletik stak af fra feltet og løb sikkert sejren i hus i tiden 1,49,73. Han lignede en mand i god form inden EM. Christian Clausen blev 2'er i tiden 1,51,73, og Karl-Gustav Brockdorff blev nummer 3 med 1,52,60.

Slott over alle

Danmarks dronning af atletik Sara Slott var tilstede ved dagens 400 meter finale. Her var hun på jagt efter sit fjerde danmarksmesterskab på stribe på distancen.

Den danske OL-sølvvinder fra 2016 tøvede ikke et sekund. Sara Slott løb i front fra start, førte solidt hele vejen og trak virkelig fra på de sidste meter.

Hun vandt guld i 400 meter for kvinder i tiden 54,95 sekunder. Efter hende kom Olivia Thorsgaard i mål i tiden 56,22 og så Sarah Sækmose i tiden 57,22.

Men Slott stoppede ikke her. Sammen med tre andre kvindelige løbere fra klubben Aarhus 1900 satte hun dansk rekord i disciplinen 4 x 200 meter stafet i tiden 1,38.55. Det er fireogtyve hundrededele hurtigere end gamle rekord fra 2016, som Slott også var med til at sætte.

Alm imponerer på ny

Et væld af hurtige kvinder stillede til start ved mesterskabets længste distance nemlig 3000 meter. Blandt dem var en forholdsvis nyudklækket atletikudøver i skikkelse af Maja Alm. Men Alm har allerede markeret sig i sporten. Sidste weekend slog hun den danske rekord på 3000 meter i tiden 9,14,87.

Ved søndagens finale i 3000 meter lagde Maja Alm hurtigt fra start. Midtvejs førte hun så meget, at hun overhalede flere konkurrenter med en omgang.

Hun holdt det meget høje tempo helt til slut. Maja Alm slog sin egen danske rekord. Denne gang i tiden 9,11,57. Simone Glad blev 2'er i tiden 9,25,09, mens Julie Frøslev Mathiesen tog bronze i 9,52,16.

Facebook
Twitter