Paraatlet smadrer egen dansk rekord: 'Herhjemme løber jeg mod folk med begge fødder og hænder'

Ved et stævne i Vejle satte Kasper Filsø ny dansk paraatletikrekord på 100 meter med tiden 11,46 sekunder og slog dermed sin egen rekord sat ved EM sidste år.

Paraatleten Kasper Filsø slog onsdag aften sin egen danske rekord på 100 meter. Privatfoto, Kasper Filsø

Han er født uden dele af den ene arm, men det forhindrer ikke Kasper Filsø i at løbe stærkt. Rigtig stærkt. Onsdag aften deltog paraatleten ved at stævne i Vejle, hvor sprintreren havde diamanter i benene og detroniserede sin egen danske rekord på 100 meter-distancen sat ved EM sidste år.

Den tidligere rekord lød på 11,53 sekunder, men den tid dumper nu ned som den anden hurtigste i dansk paraatletiks historie. I tiden 11,46 sekunder skrev Filsø sig nemlig på ny ind som den allerhurtigste danske paraatlet på distancen.

- I dag (onsdag, red.) var en forløsning, fordi jeg ved, at jeg er hurtigere, end det jeg har løbet før - også end det jeg løb i dag. Blandt andet fordi jeg ikke skal peake nu. Målet er at peake til paraatletikkens VM i november, fortæller Kasper Filsø til Dansk Atletik.

På dansk grund er Kasper Filsø ganske suveræn på sprintdistancerne, og derfor må han også søge udlands, når han deltager ved paraatletikstævner.

- Jeg løber mest paraatletik i udlandet, men herhjemme er konkurrencen ikke så stor på 100 meter endnu, men det kommer. Herhjemme i Danmark løber jeg mod folk med begge fødder og hænder. Det er fedt, fordi i dag slog jeg som nævnt også nogle hurtige gutter, siger Kasper Filsø til Dansk Atletik.

- Jeg vil rigtig gerne vise folket i Danmark, at man ikke skal sætte begrænsninger, og at unge mennesker skal turde springe ud i noget og tro på dem selv, lyder det fra rekordindehaveren, der først for halvandet år siden skiftede fodbold og knopper ud med atletik og pigsko.

FacebookTwitter