Reportage: Den døde nyre og jernmanden

Vi har fulgt Danmarks bedste jernmand gennem karrierens største krise.

Før jul stod det langt fra skrevet, at Danmarks bedste mandlige triatlet på den udmarvende jernmands-distance skulle blive klar til EM i Helsingør i den kommende weekend.

Scanningsbilleder viste en kilo-tung vandfyldt blære, der fyldte op i Jens Petersen-Bachs bughule. Forinden havde strålende smerter i benet og generel kraftesløshed tvunget ham til at udgå af VM på Hawaii i oktober. På det tidspunkt vidste han ikke, om han kunne fortsætte karrieren med op til syv timers træning om dagen med en ‘død’ nyre ombord.

To kilos dødvægt

Undersøgelser på Rigshospitalet viste, at nyren var 100 pct udslukt og han skulle vælge mellem at få de knap to kilos dødvægt opereret ud af kroppen eller lade den blive.

Men inden lægerne fældede dommen, steg Jens Petersen-Bach ombord på et fly til Australien. For at medvirke i karrierens måske sidste professionelle løb. Inden lægerne enten stoppede karrieren eller satte ham måneder tilbage med en stor operation.

Hjemme i lejligheden på Vesterbro i København ventede kæresten Nanna med nerverne uden på tøjet. Mens Jens Petersen-Bach i bagende sol og med en død nyre kæmpede sig igennem en jernmands-konkurrence på eliteplan.

En fjerdeplads i Australien gav Jens Petersen-Bach troen tilbage på, at der stadig var en karriere at satse på. Kort efter jul kom lægerne så frem til, at det måske alligevel ikke er nødvendigt at operere og fjerne nyren.

Nu drømmer Jens Petersen-Bach igen om VM på Hawaii. Mens han kæmper mod efterveerne af en krop i krise og en selvforståelse som jernmand med en defekt nyre. DR Sporten har fulgt Danmarks bedste jernmand igennem karrierens største krise. Se reportagen i videoen herover.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve