Russisk højdespringer frataget OL-medalje

Anna Chicherova var dopet, da hun vandt bronze ved OL i 2008, og nu har IOC frataget hende medaljen.

Anna Chicherova er blevet frataget sin bronzemedalje fra OL i Beijing i 2008. (Foto: Phil noble © Scanpix)

Den russiske højdespringer Anna Chicherova kan ikke længere kalde sig dobbelt olympisk medaljevinder, efter at en ny test af hendes dopingprøve fra Beijing i 2008 har vist sig at indeholde et forbudt steroid.

Chicherova er hermed officielt blevet frataget den bronzemedalje, hun vandt i den kinesiske hovedstad, oplyser Den Internationale Olympiske Komité (IOC) ifølge Reuters.

IOC har i de seneste måneder haft flere end 1000 gamle dopingprøver igennem en ny analyse med nutidens forbedrede teknologi, og en række udøvere er kommet i fedtefadet med nogle års forsinkelse.

Allerede i foråret blev Anna Chicherovas navn lækket, da det kom frem, at de nye test havde påvist 31 dopede udøvere, men russeren nægtede sig skyldig.

Nu har Chicherovas B-prøve også været under lup med samme nedslående resultat, og dermed må hun aflevere sin bronzemedalje tilbage.

Den russiske højdespringer får lov at beholde den guldmedalje, hun vandt i London for fire år siden.

En rapport offentliggjort af Det Internationale Antidoping Agentur (Wada) anklagede tidligere på året Rusland for at have anvendt et omfattende, statsstøttet dopingprogram.

Af samme årsag blev hele det russiske atletiklandshold udelukket fra sommerens OL i Rio, hvilket forhindrede Anna Chicherova i at forsvare sin guldmedalje fra London.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter