Sad i kørestol helt op til startskud: Nu er dansker klar til sprinterfinale ved para-VM

Daniel Wagner løb den næstbedste tid i de indledende heats på 100-meterdistancen ved VM i para-atletik i Dubai.

Daniel Wagner blev nummer to i det indledende heat på 100-meterdistancen i T63-klassen, efter Desmond Jackson blev diskvalificeret.

Danske Daniel Wagner kom godt ud af startblokken i det indledende heat i 100-meterkonkurrencen ved VM i para-atletik onsdag aften. Den danske sprinter var den tredje hurtigste til at krydse målstregen i tiden 12,45 sekunder.

Præstationen rakte dog til en andenplads, efter amerikanske Desmond Jackson blev diskvalificeret. Amerikaneren havde forud for løbet fået rødt kort for tyvstart, og hans protest blev efter løbet annulleret.

Konkurrencen foregik i T63-klassen, som er for atleter med benamputationer over knæet.

Wagner, der i søndags vandt sølv i længdespring, har med top 3-placeringen kvalificeret sig til fredagens sprinterfinale. Her skal han forsøge at forsvare sin VM-sølvmedalje fra 2017.

Tvivlsom forud for løbet

Det var tvivlsomt, hvorvidt den 26-årige dansker overhovedet kunne stille til start i onsdagens konkurrence. Ikke nok med at danskeren i år har døjet med en skade i akillessenen, så har han også siddet i kørestol siden længdespringskonkurrencen grundet flere slag på sin benstump.

Derfor kom dagens præstation også bag på hovedpersonen selv.

- Det gik over alt forventning. Jeg har ikke kunnet træne meget i år grundet min skade i akillessenen.

- Jeg havde håbet på at kunne løbe 12,60, så jeg var overrasket over dagens sprint, siger Daniel Wagner.

Danskerens tid var den næstbedste på tværs af de to indledende heats i 100-meterkonkurrencen – kun overgået af brasilianske Vinicius Gonçalves Rodrigues.

- At jeg var næstbedst sætter pres på mig i finalen på fredag, men det lægger jeg til side.

- Jeg har stadig noget at skyde med i kanonen. Jeg gav mig ikke 100 procent i dagens konkurrence, siger danskeren og påpeger, at han skal tilbage i kørestolen indtil fredagens finale.

Tæt på, men ikke nok

Danske Kristel Walther, der er underbensamputeret, var også i aktion onsdag, hvor hun deltog i kuglestødskonkurrencen i F64-klassen.

Her præsterede danskeren et stød på 8,36 meter, der gav hende en femteplads. Det var akkurat ikke nok til at blande sig med de fire bedste, der kvalificerer sig til de paralympiske lege i Tokyo i 2020.

Dog kan den 31-årige dansker trøste sig med, at hun netop formåede at booke en billet til de paralympiske lege, da hun i søndags præsterede en fjerdeplads i diskoskast.

Aarhusianske Ronni Jensen, der deltog i diskoskast onsdag aften, var heller ikke i stand til at kæmpe med om topplaceringerne i F37-klassen.

Den tidligere danske EM-sølvvinder, der er delvist lammet i venstre side, kastede 41,91 meter. Det placerede ham på en niendeplads.

VM i para-atletik varer til på fredag, og du kan se konkurrencerne direkte hver dag kl. 15 på DR3. Daniel Wagner løber 100-meterfinale på fredag kl. 15.53.