Sara Slott beholder pigskoene på nogle år endnu

Et fremragende 2015 betyder, at den danske atletikudøver alligevel ikke stopper karrieren efter OL i Rio.

Sara Slott i aktion ved V M i Beijing i KIna. (Foto: Ian Walton © 2015 Getty Images)

Man skal stoppe mens legen er god, lyder et gammelkendt ordsprog. Men man skal trods alt ikke stoppe, når legen lige er blevet rigtig sjov. Det er den erkendelse, Sara Slott Petersen er kommet frem til efter et fremragende 2015, hvor hun med en stribe store præstationer sprintede sig vej ind i verdenseliten på 400 meter hæk.

Derfor udskyder hun det karrierestop, som hun ellers havde planlagt efter sommerens OL i Rio de Janeiro.

- Som det er nu, så ser jeg ikke mig selv stoppe efter 2016.

Sara slott petersen

- Som det er nu, så ser jeg ikke mig selv stoppe efter 2016. Det ville næsten være dumt, når man har brugt det meste af sit liv på at komme op på det her niveau, og så stille pigskoene på hylden.

- Jeg ved ikke, hvor mange år jeg fortsætter, men så længe jeg løber så hurtigt, som jeg gør nu, så ser jeg ingen grund til at stoppe, slår Sara Slott Petersen fast.

Økonomien hang ikke sammen

Sidste sommer meddelte Danmarks største atletikprofil ellers, at karrieren lakkede mod enden, fordi hun ikke kunne leve af indtjeningen fra sin sport.

- Når jeg er færdig med at studere, får jeg ikke SU længere. Derefter bliver jeg nødt til at finde et arbejde, for jeg kan ikke blive ved med at leve af min kærestes goodwill.

- Og når jeg finder et almindeligt arbejde, betyder det formentlig, at det er slut med karrieren. Så kan det ikke hænge sammen, sagde hun ved den lejlighed om sin situation.

Et forhold der formentlig har ændret sig i løbet af 2015, hvor hun formåede både at forbedre den danske rekord på 400 meter hæk adskillige gange, vinde et Golden League-stævne og ikke mindst at komme uhyre tæt på VM-bronze med en 4.-plads.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve