Sara Slott før EM: ’Hvis ikke kroppen springer i luften, er OL i Tokyo et mål’

Den danske hækkeløber er så klar som muligt forud for titelforsvaret ved EM i Berlin.

Hækkeløber Sara Slott Petersen løber tirsdag klokken 19.05 semifinale i 400 meter hæk ved EM i Berlin. (Foto: Dylan Martinez)

Det er ikke første gang de seneste fem uger, at hækkeløber Sara Slott Petersen er blevet spurgt ind til, hvor klar hun er forud for EM.

’Titelforsvar? Medaljedrømme? Hvor står du egentlig?’

Og svaret har gang på gang været det samme. Hun ved det ikke. Intet hemmelighedskræmmeri eller frygt for, at konkurrenterne står og lytter med over hækken.

Måske er hun på 95 procent, måske lidt bedre, måske lidt dårligere, lyder det her en dag før onsdagens semifinale på 400 meter hæk.

- Jeg ved heldigvis, at jeg ikke behøver være på 100 procent for at gøre mig gældende. Det jeg løb i OL-finalen er mere end rigeligt til at tage en medalje hernede. Men hvor jeg står nu, aner jeg ikke, lyder det fra dansk atletiks største profil.

OL-sølvvinderens træner Mikkel Larsen lægger ikke skjul på, at Slott langt fra er i Berlin for at kigge på gamle monumenter fra 2. verdenskrig.

- Vi tager ikke til Berlin for at være turister. Sara har løbet med på det højeste niveau i verden og hører til der, når hun er klar. Og vi har både en forhåbning og en formodning om, at det er der, hun er. Vi har ikke en sikker tro på det, men vi er der for at være med i kampen om at vinde hele molevitten. Om det er realistisk ved jeg ikke, fortæller Mikkel Larsen.

Kan abstrahere fra smerterne

Der er imidlertid én ting, den forsvarende danske europamester godt ved. Det er blevet bedre dag for dag. Og den umiddelbare mavefornemmelse forud for morgendagens semifinale siger, at hun godt kan løbe omkring 55 sekunder rent.

En tid, der bør gøre Slott konkurrencedygtig ved EM i Berlin. Da danskeren vandt guld i 2016, var det i tiden 55,12 – et stykke fra hendes personlige rekord 53,55 sekunder, som blev sat i OL-finalen i 2016, hvor hun fik sølv.

Men det hele afhænger af, hvordan hendes medtagede lægmuskel klarer 400 meter med hække på den blå tartanunderlag i Berlin. P.t. er smerterne dog til at holde ud, fortæller hun.

- Det føles som om, at nogen sætter en kniv ind i akillessenen, når man skal løbe. Smertespektret går fra en lillebitte smule til rigtig, rigtig meget. Og det har været nedadgående. Når det er på et middel niveau, kan jeg godt abstrahere fra det.

Går efter OL i 2020

Selvom Sara Slott Petersen er blevet 31 år, forventer hun ikke, at EM i Berlin bliver sidste mulighed for at løbe med om de store medaljer.

Men betyder det så også, at hun har besluttet sig for at jagte OL i Tokyo 2020?

- Ja, det tror jeg. Eller ja, det har jeg. Det er klart, at hvis kroppen springer i luften i morgen og lægen siger, at det ikke kan lappes sammen, så er det selvfølgelig ikke. Jeg føler slet ikke, at jeg er færdig og især ikke, når jeg har haft sådan en stolpe udsæson. Jeg må være ved at være gammel. Min krop falder lidt fra hinanden, griner Slott og fortæller, at hun fremadrettet skal tage lidt mere hensyn til kroppen.

- Men jeg tænker, at jeg er der i Tokyo. Man kan ikke lade være med at komme og skulle forsvare sin medalje.

Hækkeløber skal i aktion onsdag klokken 19.05 i semifinalen på 400 meter hæk. Løbet kan ses på DR3 og DRTV.

Facebook
Twitter