Skade truer Sara Slotts EM-forsvar: ’Under 50 procent chance for at blive klar’

Den danske hækkeløber kæmper med en række fibersprængninger i sit ben og har taget alternative midler i brug i håbet om at blive klar til at forsvare sit EM-guld.

Sara Slott - her i aktion ved OL i Rio - har haft en uheldig sæson. (Foto: SERGIO MORAES © Scanpix)

Sara Slott Petersen har bestemt ikke haft en drømmesæson. Skader har forhindret den danske OL-sølvvinder i at deltage ved en række konkurrencer, og senest måtte hun udgå ved Diamond League-stævnet i schweiziske Lausanne.

EM i atletik begynder 7. august, og selvom Sara Slott Petersen gør alt for at blive klar til at forsvare sin guldmedalje fra 2016, er hun ikke ovenud optimistisk.

- Chancen for at blive klar til EM er under 50 procent, siger hun.

I første omgang lød diagnosen på en delvist overrevet lægmuskel, men efter et større opklaringsarbejde i hendes egne journaler og en samtale med lægerne fandt Sara Slott Petersen ud af, at det i stedet drejede sig om adskillige fibersprængninger i den ene læg.

- Man vil hellere have fibersprængninger, men der var en del af dem over et 17 cm langt område. Fibersprængninger kan vokse sammen på tre uger, men det kan også tage kortere eller længere tid. Det kommer an på, hvor store overrivningerne er, og det kunne lægerne ikke se på scanningen. De kunne bare se, at der var en masse væske, som kommer af overrivningerne.

I forsøget på at blive EM-klar har Sara Slott Petersen taget nye og for hende utraditionelle midler i brug. Det drejer sig blandt andet om laserbehandling til at fremme helingsprocessen og såkaldt okklusionstræning til effektivt at fremme muskelvæksten.

- Det kan godt være, at det ikke er det hele, der virker, men hvis bare jeg kan få 1 procent, så det vokser hurtigere sammen.

- Jeg har sat alle sejl til, og jeg giver ikke op. Jeg kan se mig selv i spejlet og sige, at jeg har gjort alt i forhold til mulige behandlinger og genoptræning, siger Sara Slott Petersen til DR Sporten.

EM er det store sæsonmål for Sara Slott Petersen. Når hun ikke at blive klar, vil hun overveje, hvad resten af sæsonen skal bruges på, men den 31-årige århusianer har stadig mod på mere atletik.

- Hvis jeg ikke engang kan jogge, når vi når til midten august, tror jeg, at jeg lukker ned for sæsonen. Hvis jeg er lige ved at blive klar til EM, vil jeg måske løbe et par konkurrencer sidst på sæsonen for at føle, at jeg trods alt fik lidt ud af denne sæson.

Berlin er vært for EM, som afvikles i dagene 7.-12. august.

Facebook
Twitter